Nyheder

Spændingen intakt i gruppe 1

Med en sejr på 84-80 mod Stevnsgade Basketball sørgede Lemvig for at alt er åbent i mellemspillets gruppe 1.

Vestjyderne havde ryggen mod muren i onsdagens hjemmekamp, og kun en sejr kunne bruges, hvis muligheden for en semifinaleplads skulle holdes åben. Den mission lykkedes efter en tæt og underholdende kamp, som først fandt sin vinder i de sidste minutter. Indtal da havde føringen skiftet 15 gange mellem de to hold, som presse hinanden fra først til sidst.

Allerede fra kampens start var jævnbyrdigheden stor mellem de to hold. Aniese Palmore var varm for Lemvig med 6 point i træk, mens Stevnsgade fordelte sine point på flere spillere, men samlet fulgtes holdene til 6-6. Herefter fik Lemvig et lille run, hvor flere spillere bød ind og tog ansvar. Det gav en føring på 13-7 midt i perioden. En timeout fra Stevnsgade får sat en stopper for Lemvig, og gæsterne kommer tilbage på 15-12. Herefter følges holdene, men Stevnsgade slutter bedst og kan gå til pause med en smal føring på 23-24.

I starten af anden periode får Lemvig lavede nogle klodsede fejl, som sender Stevnsgade til straffelinjen. Herfra er de effektive og det giver en føring på 25-29. Lemvig finder dog tilbage til konceptet fra første periode og flytter bolden godt rundt om Stevnsgade både i opspillet frem ad banen og i det etablerede angreb. Da Megi Kolyandrova rammer en af sine i alt seks 3ere, kan værterne igen overtage føringen ved 30-29. Det bliver starten på nogle gode minutter for Lemvig, hvor de finder gode skudmuligheder, der udnyttes effektivt. Føringen udbygges til 41-36 med 1½ minut tilbage. Det sidste minut udnytter Stevnsgade bedst og det lykkes at bringe afstanden ned på 41-39 ved halvleg.

Begge hold kommer skidt i gang efter pausen, hvilket også betyder at jævnbyrdigheden fortsætter. Gennem godt forsvar kommer Stevnsgade først i gang. Det gode forsvar følges op af effektive angreb fra Stevnsgade, og det giver gæsterne en føring på 47-56 midt i perioden. Her ser det ud til, at kampen kan knække. Lemvig har mistet koncentrationen, misbruger for mange skud og lukker ikke af i forsvaret. De seks spillere Lemvig kan stille op med for tiden, vidste dog, at når spillet ikke flyder, så kan de kæmpe sig tilbage. Så selvom Stevnsgade holder fast i føringen, så bliver afstanden bragt ned på 56-62 inden sidste periode.

Begge hold starter sidste periode tålmodigt og med pænt spil. Lemvig får mest udbytte af tålmodigheden, og henter konstant ind på gæsterne. Med seks minutter tilbage af kampen af stillingen igen helt lige ved 70-70. Det øger intensiteten i kampen, og ingen af holdene vil give sig. Tre point fra Aniese Palmore bringer Lemvig foran 74-70, men kort efter udnytter Stevnsgade effektivt to turnovers fra Lemvig og generobrer føringen med 74-75. Det er tydeligt, at ingen af holdene vil give sig, og selvom Lemvig ser mest slidte ud, så bider de sig fast i kampen. Endnu en 3er fra Aniese Palmore giver Lemvig en føring på 81-75 med to minutter tilbage af kampen, Herefter lægger Stevnsgade yderligere pres på værterne, hvilket bringer Lemvig på straffelinjen flere gange. Herfra er Lemvig effektive, men Stevnsgade giver ikke op. Hanna Sheikh rammer sin femte 3er til stillingen 83-80 med 12 sekunder tilbage af kampen, og gæsterne presser hårdt på for at få en sidste skudmulighed. Det ender dog med en fejl, som sender Lemvig til straffelinjen endnu en gang, og her kan kampen afgøres til en vigtig hjemmesejr.

Lemvig kan dermed stadig selv bringe sig i semifinalerne ved at vinde de to sidste kampe. Men både Stevnsgade, SISU og Lemvig har stadig mulighed for at gå videre sammen med Hørsholm.

Lemvigs point: Aniese Palmore 27p (16 reb), Megi Kolyandrova 22p, Natalee Faupel 18p, MaKenzie Miller 9p (16 reb), Charlotte Thomas-Rowe 5p og Ani Kolyandrova 3p

Stevnsgades point: Hanna Sheikh 20p, Mathilde Colding-Poulsen 20p, Rikke Fabricius 17p (11 reb), Taylor Gleeson 16p, Ena Viso 6p og Aisha Kaid 1p