Nyheder

Spænding i første kvartfinale

I den rent jyske kvartfinale mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF var der mere spænding end godt spil.

Begge hold kæmpede med at holde rytmen i eget spil. Det gav meget rod og mere spænding end forventet.

På papiret var Lemvig på forhånd favorit, men har man fulgt lidt med i kampene mellem de to hold, så ville man vide, at de to hold har en vane med at udfordre hinanden, og at Åbyhøj ofte gør det godt i Lemvig.

Så selvom det flere gange i kampen så ud til, at Lemvig havde styr på kampen og et solidt forspring, så så overgav Åbyhøj – og især Nicole Ballestero sig ikke. De grønnes amerikaner kom op på 37 point og var ind i mellem en ustoppelig enmandshær. Alligevel fandt Lemvig de nødvendige kræfter til sidst og vandt den første kvartfinale med 80-73, men der skulle en meget tæt afslutning på kampen til, før sejren kom i hus.

Det var ellers hjemmeholdet, som var foran det meste af kampen, selvom Åbyhøj fra starten var varme fra 3-pointlinjen. Tre scoringer bag buen gav en føring påp 6-9 til gæsterne efter små tre minutters spil, og det satte værterne under et tidligt pres. Det kneb med at finde de rigtige angrebsløsninger for Lemvig og først midt i perioden kom der mere form på spillet. Så blev afstanden til gæsterne til gengæld hurtigt lukket og efter en rodet afslutning på perioden kunne Lemvig holde pause med en føring på 20-16.

Fra starten af anden periode er Helle Kristiansen blevet varm for Lemvig, og hun sørger for at øge føringen. Men Lemvig begynder igen at misbruge for mange skud, og det giver igen en jævnbyrdig kamp. Ingen af holdene spiller for alvor godt, og derfor fastholdes afstanden mellem holdene på omkring seks point. Mod slutningen øger Lemvig igen en smule, så afstanden er 40-30 ved halvleg.

Lemvig starter igen bedst i tredje periode, men bliver også lidt for ivrige i forsvaret. Det koster nogle fejl og efterfølgende frustrationer, men det giver også Åbyhøj mulighed for at komme med i kampen igen. Begge hold har stadig svært ved at finde det spillemæssige niveau, og det bliver til mange turn-overs på begge sider. Lemvig kæmper sig alligevel til en føring på 54-40, og det begynder at ligne en afgørelse. Men det er gæsterne ikke enige i, så de presser på igen, og får skåret afstanden ned til 56-48 inden den sidste pause.

Åbyhøj fortsætter med at hente ind på hjemmeholdet i starten af sidste periode. Lemvig forsøger at vende spillet til egen fordel igen, men der forceres for meget, og der bliver misbrugt for mange skud. Midt i perioden går det for alvor stærkt og Åbyhøj får fuld kontakt ved 60-60. Det lykkes endda at få en føring på 62-63, men så vågner Lemvig endelig op. Tre point af Joanna Miller er med til at tippe føringen tilbage til Lemvig, og da både Ivana Udovalieva og Okako Adika følger trop, giver det en føring på 71-65 til hjemmeholdet. Men Åbyhøj lægger sig ikke ned. De kæmper videre og bruger alle muligheder. Det giver en intens afslutning, hvor Åbyhøj konstant presser på. Tiden tvinger dog Åbyhøj til at give Lemvig en stribe muligheder på straffe, og dem udnytter hjemmeholdet godt. Derfor kommer afstanden aldrig længere ned end 4 point, og Lemvig kan glæde sig over sejren til sidst.

Holdene mødes igen lørdag i Åbyhallen, og det kan blive en ny intens kamp, hvor alle muligheder er åbne.

Lemvigs point: Natalie Day 22p (15 reb), Joanna Miller 19p (6 as), Ivana Udovalieva 13p, Helle Kristiansen 12p, Emily White 8p, Okako Adika 6p

Åbyhøjs point: Nicole Ballestero 37p, Sofie Tryggedson 16p, Kendahl Kelly 7p, Camilla Andersen 3p, Sarah Bersang 3p, Kia Fisker 3p. Julie Høier 2p og Tanja Laursen 2p