Nyheder

Spændende afslutning på fredagskampen gav smal sejr til SISU

Fredag aften bød på et spændende og intenst opgør mellem nummer fire og nummer seks i Dameligaen, da SISU tog imod det purunge hold fra BMS Herlev Wolfpack.

Begge havde tabt i semifinalen i pokalturneringen, og begge havde brug det fornyede pust, som en sejr ville give på dette tidspunkt i turneringen. For SISU var der ligadebut til Safia Sheikh og Michala Bork, mens deres nye amerikaner, Chelsea Jennings, endnu ikke har fået spilletilladelse, og derfor måtte nøjes med at se til fra sidelinjen.

SISU kom bedst ud til 1. periode og spillede et tilsyneladende uigennemtrængeligt forsvar, som voldte Wolfpacks unge spillere stor vanskeligheder. SISU havde steal på steal og kunne relativt let hælde point i i den anden ende. Efter fem et halvt minuts koncentreret forsvarsspil  havde SISU bygget en 13-0 føring op, og der var ikke meget, der tydede på, at Wolfpack evnede at ændre på dette.

Men teknikken i 24-sekundersuret drillede, og efter en længere dommerbordstimeout virkede det som, at Wolfpack havde fået talt tingene igennem. Endelig fik Wolfpack hul på bylden, og i løbet af de næste halvandet minut gik de på et 9-2 run, mens SISU holdt op med at ramme deres skud. Perioden endte med en SISU-føring på 17-9.

Fra starten af 2. periode fik Wolfpack klart bedre greb om forsvaret uden dog i begyndelsen at have det lettere i angrebet. Men det skulle ændre sig i takt med at SISUs angreb gik i stå. Langsomt men sikkert fik gæsterne sat point på tavlen. Katrine Jessen var stærk og effektiv, og Emilie Gudmand Larsen slashede gentagne gange mod kurven med succes. Pludselig var stillingen reduceret til 17-15, og det begyndte at se bekymrende ud for hjemmeholdet.

Men SISUs canadier, Ceejay Nofuente, og amerikaneren Aubrey Buckley vågnede op til dåd med vigtige og ikke mindst flotte scoringer og fik rekalibreret SISUs angrebsspil. Perioden var dog Wolfpacks, og ved pausen var hjemmeholdets føring skrumpet til 29-25.

3. periode lignede i begyndelsen til forveksling 1., for SISU sad igen tungt på forsvaret og Wolfpack kunne ikke komme til chancer. Men i den anden ende var SISU for ineffektive, og selv om Ceejay Nofuente sled og slæbte, løb meget ud i sandet.  Og pludselig fik Wolfpack igen slået hul i SISUs defensiv, og igen var det Emilie Gudmand Larsen, der gjorde stort set, hvad der passede hende. Og da Laura Nikoline Ziegler sænkede en treer midt i perioden, var gæsterne pludselig i front med 33-37. Wolfpack var på det tidspunkt midt i et 9-0 run, som først blev stoppet, da Safia Sheikh endelig fik ramt en treer. På dette tidspunkt føltes det som om, Wolfpack havde fat i den lange ende, og SISUs spillere hang med hovederne. Efter 3. periode var Wolfpack da også foran med 38-41.

SISU gjorde, hvad de kunne for at komme igen i 4.periode, men de store spillere i Wolfpacks forsvar gjorde det til en meget, meget svær opgave. Igen var det hos Ceejay Nofuente, at SISU skulle finde energien og troen på, at det kunne lade sig gøre at vende kampen, men også Freja Christensen og Aubrey Buckley fik scoret vigtige point.

Med fire minutter igen var stillingen lige 52-52, og SISU fik pludselig færten af, at det måske alligevel kunne lade sig gøre. Med to minutter igen var SISU foran 57-53, og den stilling holdt sig indtil 12 sekunder før tid, hvor Wolfpacks Emilie Gudmand Larsen stjal bolden og straffede SISU med en treer. I det efterfølgende indspil fejlede hun Ceejay Nofuente, der iskoldt satte de to straffe.

Efter timeout lykkedes det at sætte et spil op til Wolfpack-afslutning, men Laura Nikoline Ziegler misbrugte trepointforsøget, og efter en meget spændende afslutning endte kampen med en smal SISU-sejr 59-56.

For SISU lavede Ceejay Nofuente 24 p, 8 reb og 6 st, Aubrey Buckley lavede 16 p og 7 reb.

Hos BMS Herlev Wolfpack lavede Emilie Gudmand Larsen 18 p og Laura Nikoline Ziegler 12 p.