Nyheder

Skidt slutning på grundspillet af Lemvig

Lemvig spillede onsdag aften sin sidste kamp i grundspillet, og vestjyderne var inden kampen sikre på, at vinde grundspillet for første gang nogensinde, da Hørsholm tabte deres kamp tirsdag aften.

Om det var den kendsgerning, eller om det bare var manglende koncentration der var årsagen er svært at sige, men fakta er, at Lemvig ikke ramte det niveau, der blev viste i den seneste kamp mod SISU. Derfor kunne Åbyhøj tage hjem fra Lemvig med en sejr på 79-87.

Det skete efter kamp, som Lemvig startede bedst, men den tidlige føring fik også hjemmeholdet til at miste fokus, og det udnyttede Åbyhøj til at holde sig inde i kampen. Efter en hurtig føring på 6-0 begyndte Lemvig at smide bolde væk, og Åbyhøj kom tilbage på 5-6. Det fik en overgang værterne til at vågne lidt op, og gode aktioner af både Ivana Udovalieva, Emily White og Joanna Miller satte Lemvig i gang igen. En ny føring blev bygget op til 20-12, og fornemmelsen var, at der var godt styr på kampen. Rodet spil i slutningen af perioden var dog mest til Åbyhøjs fordel, og de kunne slutte perioden med at skære afstanden ned til 21-17.

 Lemvig har mest styr på spillet i starten af anden perioden, og føringen udbygges igen til 36-27. Men så begynder Lemvig at blive ramt af flere fejl, og det kommer gennem resten af kampen til at præge hjemmeholdet, at der ikke er en klar dommerlinje, men at der ind i mellem dømmes for meget små forseelses, der er i andre situationer gives plads til mere fysisk spil.

Allerede tidligt har flere spillere hos Lemvig to fejl, og de efterfølgende udskiftninger kommer til at gå ud over rytmen i spillet. Åbyhøj formår bedre at bevare roen, og langsom lukker de afstanden til hjemmeholdet.

Resultatet bliver, at stillingen igen er helt lige, 37-37 ved halvleg.

Den gode afslutning på første halvleg sætter Åbyhøj i gang, og de starter tredje periode med tre hurtige 3ere. Det er med til at give gæsterne en føring på 43-48, og som man ofte ser det med Åbyhøj, så er de vanskelige at bremse igen, når først de har fået gang i deres spil, og ikke mindst deres skud. Føringen giver masser af energi og tro på tingene hos de grønne, spillet flyder godt hos gæsterne, og mange byder ind. Lemvig må slide mere for at få rytme i spillet, og det smitter også af på afslutningerne, som alt for ofte bliver misbrugt. Åbyhøj udbygger føringen til 45-54 inden Lemvig mod slutningen af perioden viser lidt ny energi. Det sætter i første omgang en lille stopper for Åbyhøjs overtag, men de fortsætter med at ramme deres skud når de får chancen, så de holder fast i føringen, som er på 51-60 ved periodens slutning. 

Mønstret fortsætter i starten af fjerde perioden, og afstanden mellem holdene fastholdes gennem de første fem minutter. Så vågner Joanna Miller og Helle Kristiansen op, og med hver en 3er bringer de afstanden ned på 69-74. Men tættere på kommer Lemvig ikke og selvom der arbejdes hårdt til sidst, og det flere gange ser ud til at kampen alligevel kan tippe, så holder Åbyhøj stand. Lemvig må forcere spillet og presse Åbyhøj, men fejlproblemerne kommer igen til at kost, og det bliver ikke for alvor tæt.

Derfor slutter Lemvig grundspillet med et nederlag, og de kan nu bruge de kommende par uger på at forberede sig til de afgørende kampe i mellemspillet og slutspillet.
 

Som vinder af grundspillet tager Lemvig to point med sig ind i mellemspillet, men der vil blive kamp op pladserne mellem de fire hold øverst i tabellen. 

Lemvigs point: Joanna Miller 22p (5 as), Ivana Udovalieva 20p (5 as), Natalie Day 18p, Emily White 12p (14 reb), Helle Kristiansen 5p og Okako Adika 2p

Åbyhøjs point: Nicole Ballestero 28p, Sofie Preetzmann 22p, Julie Hoier 7p, Kendahl Kelly 6p, Kia Fisker 6p, Astrid Sturlason 6p, Tanja Laursen 6p, Lærke Lyhne 5p, Caroline Wich 5p, Sarah Bersang 2p