Nyheder

Skadesramt Lemvig hold taber til Stevnsgade i Nørrebrohallen

Lemvig Basket har haft en svær sæsonstart med 5 nederlag i 5 kampe inden lørdagens opgør på Nørrebro mod værterne fra Stevnsgade.

Hvorvidt det er manglende form, kemi på holdet eller skader der er skyld i det, er ikke til at vide, men til lørdagens opgør stillede Lemvig op klart skades svækket.

Lemvig var uden russiske Anne-Mariya Kolyandrova, ungarske Reka Fejes og amerikanske Kaitlyn Mathieu. Et trekløver der i gennemsnit spiller knapt 27 min i hver kamp og bidrager kraftigt til både score og rebounding. Lemvig havde 7 spillere klar til start foran ca. 150 tilskuere.  Det skulle vise sig at coach Peter Jensen kun spillede 6 spillere og af dem spillede de 5 alle  mere end 31 min.

Første periode starter Lemvig bedst og bringer sig efter 2:01 foran med 2-4. Men Stevnsgade svarer hurtigt igen med effektivt hurtigt angrebsspil og aggressivt zonepres, hvilket giver flere frie skud. Efter to 3ere af stærkt spillende Mathilde Colding-Poulsen, en af Hanna Sheikh (der desværre skulle vise sig at blive hendes eneste i kampen) og fire point af kampens spiller og topscorer Ida Tryggedsson Preetzmann laver Stevnsgade et 13-0 run på blot to min på gæsterne til stillingen 15-4.

Man fornemmer, at det kunne meget vel være kampens afgørelse. Men en del udskiftninger slår rytmen i stykker for Stevnsgade og kombineret med en stribe dårlige beslutninger angrebsmæssigt kommer Lemvig tilbage i kampen, blandt andet på grund af 6 point af Lemvigs Louisa Murphy.

Det betyder at kampen er helt lige 15-15 efter første periode efter et 9-0 run af Lemvig.

Anden periode starter med at Ida Klussmann bringer Stevnsgade i front med 17-15. De næste par minutter præges - ligesom de sidste 3 minutter af første periode - af at Lemvig får flere scoringsmuligheder på grund af manglende defensive rebounds fra Stevnsgade. Det er tydeligt at Emile Hesseldals pause på bænken betyder en fordel for Lemvig.

Derfor kan Deanne Mayza - Lemvigs topscorer med 17 point - med 7 point bringe gæsterne foran med 19-16 efter blot 2:13 af anden periode.

Stabiliteten vender lidt tilbage til Stevnsgade og Ena Viso kan efter 4:51 bringe Stevnsgade i front igen med 25-24.

Resten af perioden er for Stevnsgade en blanding af smukke detaljer, men også hovedløse afleveringer og beslutninger. Det er tydeligt at ikke alle spillere her tidligt i sæsonen endnu føler sig komfortable med "triangle-offense", hvilket gør at spillet til tider bliver stillestående, hvorfor man skal kæmpe hårdt for hver scoring. Lemvig virker i de sidste minutter en smule trætte, men de spiller naturligvis også utroligt smalt.

Perioden ender 21-18 til Stevnsgade, hvilket betyder en halvlegs føring til værterne på 36-33.

Tredje periode er på mange måder en gentagelse af anden periode rent spillemæssigt. Holdene bytter points hele perioden, men det er tydeligt, at Lemvig slås alt de kan for at få den første sejr med hjem til Lemvig.

Lemvig vinder fortjent perioden 18-22 og så er stillingen 54-55 til udeholdet inden sidste periode.

På et par stærke minutter af Tea Jørgensen bringer hun Stevnsgade i front 63-58 efter 3:23 af fjerde periode. Perioden afgøres blandt af at Stevnsgade udrebounder Lemvig både offensivt og defensivt. Emilie Hesseldal (som i dag har en double-double) kontroller feltet.

Det tætteste Lemvig kommer på at bringe seriøs spænding ind i kampen igen er efter 6:48, hvor Deanna Mayza med en 3er bringer Lemvig på 66-64.

Derefter står der Stevnsgade på de sidste 3 min. Ida Tryggedsson er her og der og alle vegne og Stevnsgade kører sikkert sejren hjem ved at vinde fjerde periode med 21-12 og kampen med  75-67.

Lemvig spillerne var tydeligt trætte til slut, men det er naturligt, når kun seks spillere skal klare en kamp.

Lemvig skød en smule bedre end Stevnsgade på dagen, men Stevnsgade udrebounder Lemvig med 43-21 og har 15 steals mod Lemvigs 6 - hvilket er afgørende for kampen.

Hos Lemvig skal fremhæves banens mindste spiller Mariya-Magdalena kolyandrova for fremragende ballhandling ag ikke mindst for 8 rebounds, holdets erfarne general Ivana Udovalieva med 17 points, Deanna Mayza med 17 point og Louisa Murphy med 10 rebounds og 15 point.

Hos Stevnsgade virker Ida Tryggedsson Preetzmann i topform med 30 point, Tea Jørgensen spiller godt og synes også i god form i dag med 12 points og 7 rebounds ligesom Mathilde Colding-Poulsen. Endelig skal naturligvis Emilie Hesseldal fremhæves for en fremragende kamp med 12 points og enestående 9 offensive rebounds og 10 defensive rebounds - 19 i alt.

På trods af 6 nederlag er det alt, alt for tidligt at afskrive Lemvig. Med alle spillere klare af skader og i god form, kan de slå alle hold i Dameligaen. For holdets moral håbes det, at det snart bliver til den længe ventede første sejr.