Nyheder

Skadesplaget 79ers hold slår Lemvig knebent

Det var et skadesplaget Hørsholmhold, der lørdag på hjemmebane tog imod bundholdet Lemvig Basket.

Hele fem spillere sad ude og det gav dels en særdeles spændende kamp og dels en flot ligadebut til Clara Madsen ud af. Lemvig spillede en flot kamp og var tæt på sejren inden hjemmeholdet vandt 64-61.

Lemvig var foran 61-57 med lige over to minutter igen efter 10 point i fjerde periode fra kaptajn Natalee Faupel, men fik ikke bolden i kurven mere i kampen. I stedet blev det Hørsholms Layne Murphy, der blev matchvinder med seks point i træk, der gjorde det til 63-61, inden Caroline Bornemann satte trumf på med et enkelt straffekast til 64-61 med under 20 sekunder igen.

Det lykkedes ikke Lemvig at få et godt skud af til sidst og Hørsholm løb dermed med sejren, hvilket var en lettelse for Hørsholmtræner Jesper Krone, i lyset af de mange skadede spillere. Hørsholm var uden Ivana Jovanovic, Meg Wilson, Maria Forsman Pedersen, og Rebecca Dam, så der var masser af ros til de spillere, der trådte til i stedet:

-Vi har nogle skader i dag, der gør, at vi ikke har den vante opstilling, siger træneren, men jeg synes vi spiller godt i mange perioder. Mange spillere, som ikke er vant til at få så mange minutter i de andre kampe, kommer ind og gør det rigtigt stærkt.

I første halvleg fulgtes de to hold pænt ad hele vejen. Hørsholm skød meget fra distancen, men tre’erne ville ikke i, men Lemvig havde til gengæld ikke meget effektivitet i feltet. De lave skudprocenter gjorde ikke meget for kampens skønhed, men til gengæld var det spændende hele vejen.

Det var først de sidste par minutter Hørsholm fik skabt en lille føring, efter to scoringer i træk fra Emilie Bornemann gjorde det til 40-34 ved pausen.

Første halvleg gav også ligadebut til Hørsholms Clara Madsen, der kvitterede for trænernes tillid med solide fire point og tre rebounds før pausen – og det imponerede træneren:

-En helt vildt stor cadeau til Clara, sagde Jesper Krone efter kampen. Hun kommer ind i sin debut og spiller mod en god insidespiller og jeg er meget tilfreds med hendes indsats. Hun gør faktisk en forskel for os. Hun er stadig ung og har meget at lære, men det hun viser i dag lover godt for fremtiden.

I tredje periode startede Hørsholm med at udbygge føringen ved Layne Murphy, Emilie Bæk og Caroline Bornemann, der sendte hjemmeholdet i front 47-35, inden Lemvig fik set sig om. Lemvigs Mariya-Magdalena Kolyandrova fik dog stoppet blødningen med en tre’er efter tre minutter og herfra var det helt lige i spillet, men med en lille Lemvig-fordel i scorede point.

Det betød, at Lemvig kunne udligne til 51-51 ved Kolyandrova på første skud i fjerde periode og så byggede de den lille fire-points føring op, der forduftede i de sidste minutter.

Hørsholm har allerede vundet grundspillet, mens Lemvig er at finde på ligaens sidsteplads. De har dog endnu en chance for at rykke væk fra den plads i næste uges sidste grundspilskamp, der er mod BK Amager.

Efter grundspillet kommer mellemspillet, hvor holdene inddeles i gruppe A med grundspillets 1, 4, 5 og 8, mens gruppe B er 2, 3, 6 og 7. Det bedst placerede hold i hver pulje tager fire point med over i mellemspillet, mens det næstbedste har to point med. De to første hold i hver pulje går i semifinalerne, mens sæsonen er slut for de øvrige hold. Gruppe A ligner en dødes pulje, idet tre hold med reel chance for at vinde DM kommer til at mødes. Med en enkelt runde igen er det umuligt at forudsige hvem der ender hvor.

Den eneste plads, der er afgjort, er at Hørsholm ender på førstepladsen. Lige nu ligger SISU, Aabyhøj og Amager á point på 2-4. pladsen, mens Stevnsgade, hvis de slår BMS-Herlev søndag kun er to point efter. Det kan derfor komme til at handle om indbyrdes resultater i sidste runde, hvor programmet ser således ud:

Hørsholm 79ers - Værløse BBK
SISU - Stevnsgade Basketball

BMS Herlev Wolfpack - Aabyhøj IF
BK Amager - Lemvig Basket

Især SISU mod Stevnsgade kan blive en nøglekamp. En Stevnsgadesejr på fem point eller mere sender Nørrebroklubben foran SISU i indbyrdes opgør og gør samtidig, at det vil være Aabyhøj og Amager, der tager pladsen i den lidt lettere pulje B, hvis de to hold kan udnytte favoritværdigheden mod BMS-Herlev og Lemvig. I så fald ender Stevnsgade som firer, med to point med i mellemrunden, mens SISU, der lige nu er to’er, kommer i mellemrunden som femmer, uden point. Vinder SISU er de sikre på at forblive i top tre.