Nyheder

SISUs damer vandt ni-forestillingen i Farum Arena

Anden kamp i Værløse BBKs 1000-tilskuere-arrangement onsdag aften var damekampen mellem Værløse og SISU. Det var ikke alle 1000 tilskuere, der blev til den sene kamp. Men trods det sene tidspunkt var der var en del tilskuere, der blev til (første del af) damekampen. Med en Alexandra Chili (34 points/8 reb) som lokomotiv lykkedes det Værløse at udfordre denne sæsons suveræne tophold, men måtte gå fra banen med et 14 points nederlag.

Kampen startede med et par hurtige scoringer af SISU, men så startede Chili og efter 4 min var Værløse foran 13-8 og det var ret tydeligt at SISU ikke havde givet Alexandra Chili megen opmærksomhed og gav hende en del frie skud. Fra stillingen 15-15 satte SISU sig tungt på kampen og kom foran med 8-9 points, specielt Kiki Lund var kommet for at spille. Trine Duelund var også ret effektiv i den del af kampen.

I starten af anden periode kom SISU foran med 11, men med flotte scoringer af Chili, Verena Bachler og Etta Andersen gjorde at Værløse åd sig tilbage. Takket være en sidste sekunds 3 p scoring fra SISU’s Nathalie Reshard blev pausestillingen en fire points føring til SISU: 40-44.

I stort set alle SISUs kampe i denne sæson er holdet kommet flyvende ud fra pausen, og efter bare 1:16 af 3.periode var SISU da også foran med otte og stillingen nåede også at blive 44-53. Men det lykkedes Værløse at holde stand og med en 3’points scoring fra Verena Bachler midt i perioden blev SISU’s forspring cuttet til 49-53. SISU og Værløse fulgtes ad gennem resten af 3 periode, så stillingen efter 3.periode var 55-61.

I 4.periode løb Værløse tør for energi og SISU’s pres fik fat på Værløse. Med 12 turn overs i fjerde periode gled kampen fra Værløse og SISU fik opbygget en gedigen føring. Angrebsmæssigt havde Malone og Kiki Lund det for let. Men Værløse fandt lidt energi til slut og fik cuttet SISU’s føring til 14 point.

Kampen sluttede efter en kamp, der blev spillet på SISUs præmisser og Værløse blev presset til at spille 40 min i et tempo som i sidste ende endte med at knække hjemmeholdet. SISU spillede ikke fejende flot basketball, men var imponerende effektive, ikke mindst Malone, Kiki Lund og Ida Tryggedsson Preetzmann. Så da kampen sluttede langt ude på aftenen stod der 71-85 på tavlen og SISU kunne tage hjem efter ”another day at the office”.

Værløse tog hjem med nogle fingerpeg om nogle ting der skal forbedres. Men holdet fik også set at der er ting, der fungerer selv om det er mod rækkens suveræne #1. Slutspillet går i gang med kvartfinalen mod Hørsholm om under en måned. Kampen viste også at Alex Chili er en dygtig scorer, der har skudstyrke til at score 34 points mod mestrene.