Nyheder

SISU vinder stort over Lemvig Basket

Sisu vandt stort - topkampen blev aldrig rigtig spændende.

Det var mange der forventede en tæt og spændende topkamp mellem Sisu og Lemvig i Kildeskovshallen. Lemvig har fået en ny coach, Brianna Finch og derudover har klubben fået et par nye og spændende spillere, bl.a. amerikanske Raven Berry og norske Tina Nesse.

Danmarksmestrene i Sisu har derimod mistet mange spillere fra sidste sæson og de havde derudover ikke alle nuværende spillere til rådighed til kampen, da Tea Jørgensen var skadet og Nathalie Reshard ikke endnu har fået spillerlicens. Man kunne derfor forvente, at Lemvig ville have en større chance for at vinde end ofte før.

Men kampen blev næsten afgjort i starten. Faktisk scorede Lemvig de første 2 points men derefter satte Kiki Lund hurtigt 5 points for mestrene, efterfulgt af to 3-ere fra Charlotte Jørsboe. Sisu fik styr på kampen ved stillingen 12-2 og kontrolerede spillet stort set fra da af. Sisu førte efter første periode med 26 - 13.

I anden periode fortsatte det samme spil. Sisu pressede Lemvig over hele banen og det forårsagede alt for mange turnovers hos gæsterne, 38 i alt. Med få minutter igen var Lemvig bagud med 19, 39-20, men så fik de bolden nogle gange i træk ind under kurvene til Raven og Emily og fik reduceret føringen til 14 inden halvlegspausen, 42-28.

Lemvig startede bedst i anden halvleg og reducerede stillingen endu mere, nu ned på 10 points, 46-36. Sisu tog en time-out og mestrene kom flyvende ud af time-out-en, scorede 10 points i træk og føringen var op på 20 points igen, 56-36. Kampen var reelt afgjort.

Slutresultat var en sejr på 23 points til hjemmeholdet, 75-52. Lemvigs bedste spiller var som ofte før Emily Hatch. Hun scorede 16 points og tog hele 20 rebounds. Ivana Udovalieva spillede også en fin kamp, scorede 13 points. Raven scorede 9 men ramte kun 3 ud af 12 skud. Holdets store problem var turnovers, de fandt ikke løsning mod hjemmeholdets pres-forsvar. Tine Nesse var uheldig og fik, efter kun et minut, slag på næsen fra egen holdkammerat og blev nød til at forlade kampen, med mistanke om en brækket næse.

Hele Sisu holdet spillede en god kamp, især i forsvaret. Kiki Lund scorede 18 points og satte bl.a. 4 3-ere og havde 5 assists. Camilla Blands 17 points og 11 rebounds, Heidi Anton 15 points og Katrine Dyszkant stjal bl.a. 6 bolde. De unge Sisu spillere, Mathilde Poulsen (2p), Julie Ilsby (7p) og Clara Laursen (6p), gjorde det rigtig godt, både i forsvar og angreb.

Hrannar Holm, Sisu's head coach havde følgende at sige om kampen: "Forsvaret var fint, i hvert fald i 30 minutter og derfor vandt vi i dag. Vi skal nok arbejde på angrebet, men det bliver bedre i løbet af sæsonen. Lemvig har et godt hold og stærke inside spillere. Men det lykkedes os at afgøre kampen ude på banen. Jeg forventer at Lemvig bliver stærkere næste gang."

Foto: ©James Hjertholm