Nyheder

SISU vinder over BK Amager

God start sikrer SISU revanche i tirsdagens opgør.

Der var tirsdag lagt op til en absolut topkamp i Kildeskovshallen mellem Danmarks p.t. to bedste kvindebaskethold.

Kun tre dage før havde BK Amager besejret Danmarksmestrene stort, og det var derfor spændende at se, hvordan mestrene ville reagere. Og kort fortalt: SISU var klar til kamp. Hjemmeholdet startede med zoneforsvar og lidt pres indimellem. Spillerne var aktive på gulvet, og gæsterne fra Amager fandt ikke vejen til kurven; de blev helt lukket ned. Amager er ligaens bedste angrebshold, men de scorede kun 8 point i hele første periode. SISU var derimod flyvende i angrebet med flotte kombinationer og hurtigt spil, hvor de både fik åbne skud udefra og under kurven. SISU kørte faktisk Amager over i første periode og tog en føring på 20 point, 28–8.

Kampen fortsatte i samme stil halvvejs ind i tredje periode. Efter 25 minutter førte hjemmeholdet med 30 point, 62–32, men de sidste 15 minutter fik Amager bedre styr på sit angreb, mens SISUs forsvar nemmere kunne brydes. Amagerholdet blev ved med at køre bolden inside i fjerde periode og fik reduceret føringen en del, selvom SISUs sejr aldrig var i fare. Slutresultatet blev 86–68.

Det betyder at, uanset holdenes sidste kampe mod hhv. Lemvig og Hørsholm 79ers, så ender Amager på førstepladsen i puljen og SISU sandsynligvis på andenpladsen, med mindre Hørsholm vinder over Lemvig, og SISU taber mod Hørsholm med mere end 25 point. SISU har dog allerede sikret sig hjemmebanefordel i slutspillet på grund af førstepladsen i grundspillet.

Keyona Bryant var, som så ofte før, Amagers bedste spiller. Hun scorede 20 point og tog 7 rebounds. Hun er en særdeles dygtig spiller, der hele tiden kæmper for position inde i feltet. Amager stolede meget på deres trepointsskud i kampen. De skød 26 og ramte på 9, som svarer til en scoringsprocent på 35. Emilie Fogelstrøm ramte 4 ud af 9 og scorede 14 point. Catharina Palm Jensen scorede 7, Ida Klussman og Emilie Keller 9 hver, Maria Dinesen 5, Rikke Andersen 2 og Julie Kongeskov 2, men hun havde også 6 assists. Amager vandt reboundkampen 32–26 og havde faktisk pæne skudprocenter; 54% på topointsskud, 35% på trepointsskud og 76% på straffekast. Men det var ikke nok, fordi de, på den ene side, ikke fik stoppet SISU's angreb (SISU skød 62% på topointsskud og 45% på trepointsskud) og, på den anden, tabte de for mange bolde – 27 – deraf 17, der blev stjålet af SISU og forvandlet til et hurtigt angreb.

SISU spillede en meget energisk første halvleg. Det var tydeligt at se, at de ville gøre alt, hvad de kunne, for ikke at tabe to gange i træk. Forsvaret var tæt og angrebet hurtigt. Bolden gik rigtig godt mellem spillere. Det kan man bl.a. se på assists, fordi SISU ramte kurven i alt 37 gange og lavede 30 assists. Det betyder, at langt de fleste gange de ramte kurven, så skete det efter en aflevering. Kiki Lund spillede en fremragende kamp, ligesom Katrine Dyszkant og Camilla Blands. Kiki scorede 21 point (på 9/12 skud) og havde 8 assists. Camilla scorede 18 point og havde 10 assists, 7 rebounds og 5 steals. Katrine var topscorer med 22 point og var stammen i SISUs forsvar. Heidi Anton og Mathilde Colding-Poulsen scorede 7 hver, Julie Ilsby 6, Nathalie Reshard 3 og Tea Jørgensen 2.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende at sige efter kampen: "Det var interessant at se, at den ene dag vinder Amager stort, og den anden vinder vi stort. Det betyder, at det er to gode, jævnbyrdige hold, der kan vinde over hinanden. Det hold, der er fokuseret og rammer dagen, vinder. Jeg håber på, at vi får lov til at spille mod Amager igen i denne sæson. Men nu har vi sikret os andenpladsen i puljen og venter på at se, hvem der bliver vores modstander i semifinalerne. Vi fik justeret lidt på vores forsvar før denne kamp, og det viste sig at gøre en forskel. Jeg er glad for at have lidt tid nu til at arbejde på de ting, vi skal forbedre, inden semifinalerne starter."