Nyheder

SISU vinder en tæt kamp over Hørsholm 79ers

Søndag mødtes modstanderne fra sidste års DM-finale i sæsonens første kamp. Men det var langt fra the usual suspects, der spillede mod hinanden.

Hørsholm 79ers stillede meget ungt op uden udlændinge og med et par profiler og andre manglende. SISU stillede op med 4 udlændinge, der ikke havde spillet for holdet tidligere, og med en hel del mangler blandt sidste års profiler. De nye holdkonstellationer kunne dog ikke umiddelbart mærkes på spillet. Der var god fight hele kampen igennem og høj intensitet, omend spillet til tider blev noget nervøst.

I første halvleg skiftede føringen adskillige gange. Hørsholm lagde ud med den første af en række 3’ere. Igennem kampen skød de 50% (9 for 18) på 3’ere fordelt på 7 spillere mod SISUs 23% (6 for 26).

Efter 0–3 føring til Hørsholm kom SISU langsomt i gang og kom foran, men hver gang SISU førte med 4–5 point, svarede Hørsholm igen og ville aldrig give slip. SISUs amerikanske nyerhvervelser leverede fra første sekund varen med gode aktioner, men Hørsholms spillere skød uimponeret henover mere erfarne SISU-spillere eller satte roligt endnu en 3’er. Ved halvleg førte Hørsholm med 1 point, stillingen 40–41.

Tredje periode udviklede sig, som det ofte er set for SISU. Stille og roligt begyndte holdet at lægge afstand til modstanderen med et solidt forsvar og holdt Hørsholm på 13 point i perioden.

SISU begyndte mod periodens slutning at få sværere ved at få angrebet til at virke. Det fortsatte desværre i første halvdel af fjerde periode. Holdet tog sig en 6–7 minutters scoringspause og omvendt sørgede Hørsholm for et 12–0 run, så de fra at være bagud med 8 point (5 ved periodepausen) pludselig var foran med 4 point ved stillingen 59–63.

Godt angrebsspil af Olivia Applewhite og Brooke Le Mar assisteret af Victoria Mikkelsen samt en rigtig god forsvarsindsats af Amalie Carnbring Bonde (krydret med 13 point i kampen) sørgede dog for, at SISU vandt resten af kampen med 20–6 til slutresultatet 79–69.

SISU tager nordpå til Virum næste fredag, mens Hørsholm 79ers har friweekend og skal først spille den 17. oktober mod Virum GO DREAM.

Kampen kort:

Perioderne: 21–19, 19–22, 19–13 og 20–15, slutresultat 79–69.

For SISU scorede Olivia Applewhite 25 point (og tog 15 rebounds), mens Brooke Le Mar satte 24 point. Amalie Carnbring Bonde stod for 13 point i sin comebackkamp for SISU.

For Hørsholm 79ers havde 3 spillere hver 10 point: Frederikke Mollerup, Amalie Langer og Lena Svanholm.