Nyheder

SISU vandt første stik mod Aabyhøj IF efter forrygende første halvleg

Aabyhøj kom til Kildeskovshallen med 4 sejre i de sidste 4 kampe.

Sidst de to hold mødtes i Kildeskovshallen sejrede Aabyhøj 80–72 efter glimrende 3-points skydning fra Nicole Ballestero og Sofie Tryggedsson. Spørgsmålet var, om Aabyhøj kunne tage den 5. sejr i træk hjem og dermed ende på toppen i nederste mellemspilsgruppe.

Før kampen var det allerede afgjort, at Aabyhøj og SISU var videre til kvartfinalerne, men placeringen i mellemspilsgruppen er jo vigtig, ligesom det også altid er vigtigt at tage det gode spil med videre til slutspillet.

Efter 3 minutter førte Aabyhøj 6–5, men det var så også eneste gang Aabyhøj førte i den kamp. SISU skød glimrende fra 3-points land og satte 3 i træk til føring 14–6 og så sig ikke siden tilbage.

I første periode scorede Kiki Lund 3 3’ere, Mathilde Colding-Poulsen 2 og Camilla Blands 1, altså i alt 6 3’ere til en periodeføring på 32–13. Kombinationen af høje skudprocenter og intensivt, pressende forsvar gav den store forskel.

I anden periode fortsatte SISU storspillet. Bolden blev delt i angrebet (samlet 17 assists i kampen) og forsvarstrykket forblev højt. Det var flot spil af hjemmeholdet, som først lettede trykket på speederen ved føringen 49–20 efter et 11-point run. Efter første halvleg førte SISU 53–27.

Helt naturligt var gassen gået ud af ballonen, så anden halvleg blev ikke den champagnebold, som første halvleg havde vist. Faktisk gik scoringen endog meget langsomt. Aabyhøj vandt tredje periode 9–8 og fjerde periode endte 12–12 til et samlet resultat på 73–48.

For Aabyhøj noteredes Kia Fisker og Sofie Tryggedsson for 10 point hver.

For SISU scorede Kiki Lund 18 point (4 for 5 på 3’ere), Mathilde Colding-Poulsen 12 point (3 for 3 på 3’ere) og Kelly Keil 12 point (7 for 8 på skud) samt Katrine Dyszkant 10 point (3 blocks).

Så spiller SISU lørdag mod Falcon BMS og mod Norge Øst søndag, og lørdag den 7. marts er Aabyhøj vært for SISU i deres næste og sidste kamp i gruppespillet. Vinderen af kampen mellem Aabyhøj og SISU den 7. marts ender på 5.-pladsen