Nyheder

SISU tager kamp 1

SISU lukker i forsvaret i fjerde periode og vinder over Værløse 70–58 i den første semifinale – næste kamp på søndag i Søndersøhallen.

Der var et godt fremmøde i Kildeskovshallen (206 tilskuere) og en god stemning, da SISU og Værløse startede deres semifinaleduel.

Det virkede som om, mestrene fra Gentofte var lidt nervøse i starten: i hvert fald havde de svært ved at ramme kurven, selv om de kom til frie skud. Omvendt var det et tændt Værløse-hold, de stod over for, der var brandvarme udefra, især Alexandra Chili, som ramte i alt 6 trepointsskud i kun 9 forsøg, deraf 5 i første halvleg.

SISU spillede zoneforsvar og med pres over hele banen, mens Værløse mest spillede personligt forsvar. Gæsterne havde travlt med at bringe bolden op ad banen, men når det lykkedes, fik de skruet et godt angrebsspil sammen, hvor de ofte formåede at åbne hjemmeholdets forsvar.
SISU scorede de første 4 point, men derefter blev det lige så koldt i Kildeskovshallen som vejret udenfor. Kun 1 ud af 13 trepointsskud ramte kurven i første halvleg - ikke noget, man er vant til at se hos mestrene. Kampen var tæt, og efter første periode førte SISU 15–14.

I anden og tredje periode fortsatte spillet stort set på samme måde, og kampen var spændende og holdene lige. Da Chili stoppede med at ramme udefra satte Verena Bachler og Hanna Sheikh nogle bomber inden for kort tid, og Værløse blev ved med at skyde godt. I alt ramte de 10 ud af 15 3-ere (67%) - en fremragende effektivitet, ikke mindst i en slutspilskamp.

Stillingen ved halvleg var 33–35 til Værløse, og inden sidste periode startede, havde de stadig en to-points føring, 53–55. SISU skiftede derfor forsvarstaktik i fjerde periode og spillede personligt forsvar i stedet for zone. De fik presset gæsterne til dårlige afslutninger, og i angrebet blev Kiki Lund varm og satte tre 3’ere. Endvidere spillede hjemmeholdet bolden meget ind til Marie Malone, som Værløse ikke kunne bremse. Hun scorede 22 point i kampen, deraf 16 i anden halvleg.

Værløse spillede en god kamp, men de havde ikke energi til at følge mestrene over 40 minutter. Tilskuerne oplevede en sjov og spændende kamp, og duellen fortsætter på søndag kl. 14:30 i Søndersøhallen i Værløse, hvor SISU med en sejr vil kvalificere sig til DM-finalerne mod enten Lemvig Basket eller Falcon.

Alexandra Chili var on fire i første halvleg, og selvom hun ikke kunne fortsætte med at score hele kampen, scorede hun 21 point i alt og var holdets bedste spiller. Janet Hatfield (11 point, 8 rebounds) og Rikke Fabricius (6 point, 8 rebounds) var gode under kurven, og Hanna Sheikh (10 point) og Verena Bachler (8 point) satte vigtige 3’ere i anden halvleg. Alberte Dokkedal scorede 4 point. Som helhed spillede Værløse en god kamp, men de kunne ikke følge med SISU i alle 40 minutter.

Marie Malone scorede 22 point og tog 6 rebounds. Hun var dominerende i fjerde periode. Kiki scorede 13 point, alle i anden halvleg. Hun blev varm på det rigtige tidspunkt efter en kold første halvleg. Camilla Blands spillede godt forsvar på Chili i fjerde periode. Hun scorede 9 point, tog 7 rebounds og lavede 5 assists. Tea Jørgensen var energisk i fjerde periode, hvor hun ofte tog bolden til kurven og enten scorede selv eller fandt åbne medspillere. Tea havde 8 point og 6 assists. Ida Tryggedsson (9 point) og Katrine Dyszkant (7 point) var de mest effektive i første halvleg. Trine Duelund og Iben Soltau scorede 2 point hver.

Coach Hrannar Holm udtalte efter kampen: ”Jeg vidste godt, at hvis vi ikke ville ramme vores skud, kunne det blive en tæt kamp her i aften. I første halvleg var vi 1 af 13 udefra, mens Værløse var 6 af 8. Det er godt, når vi bliver udfordret, fordi vi ikke er vant til det. Vi har faktisk ikke spillet en tæt kamp i rigtig lang tid. Jeg troede hele tiden på, at hvis vi blev ved at holde dem væk fra kurven, kørte tempoet op og spillede bolden ind under kurven, så ville vi før eller senere få et run og afgøre kampen. Det skete så i fjerde periode. Det er vigtigt stadig at kunne finde vejen til at vinde, når skuddene ikke falder. Det var en virkelig sjov kamp, og Værløse-holdet spillede godt. Vi glæder os meget til kamp nr. 2 på søndag.”

FOTO: James Hjertholm