Nyheder

SISU tager første stik over Wolfpack

Resultaterne i Dameligaens grundspil havde udartet sig således, at BMS Herlev Wolfpack og SISU skal møde hinanden i en bedst af 3-kvartfinaleserie om at komme videre til medaljekampene.

Første opgør var søndag eftermiddag i Skovlunde. Meget passende på kvindernes internationale kampdag. De tre forudgående indbyrdes opgør havde hver gang givet Wolfpack sejren, og det var alt sammen ligegyldigt, når nu slutspillet gik i gang. Rosenlund Arena var pænt besøgt med over 100 tilskuere, matchen om Storkøbenhavn kunne begynde.

SISU begyndte klart bedst og kom foran både 2-9 og 4-12. Wolfpack virkede ikke klar og kunne i kampens indledning ikke få afstemt zonepresset, hvilket gav gæsterne flere lette scoringer. Efterhånden fik værtinderne bedre styr på begivenhederne anført af Caroline Gluds smittende energi, mens Jessen-søstrene uddelte blocks i forsvarsenden. SISU’s Anna Clara Mogensen fik sin 3. fejl i 10. minut og i det hele taget havde Gentofte-tropperne lidt kvaler med at holde dommernes fløjter tavse, hvilket betød mange straffekast til Wolfpack. Når hjemmeholdet fik bolden ind under kurven, skete der gode ting. SISU satte en buzzerbeater ved udløbet af første fjerdedel, som endte med BMS Herlev-føring på 23-21.

SISU startede igen bedst med 7 point på under 1 minut, mens Wolfpack ikke holdt forsvarsaftalerne. Efter 4 minutter i 2. periode førte gæsterne 31-32. Spillet blev mere rodet, og begge mandskaber havde problemer med at ramme på afslutningerne. Gæsterne fik dog lidt mere greb om sit spil og fik sat gode skud bl.a. af Taylor Gleason, Amalie Bessermann og Asta Blauenfeldt. Gentofte-holdet kunne gå til pausen oppe 38-40. Wolfpacks scoringsprocent på 25,7 var ikke imponerende og holdet havde primært holdt sig inde i kampen med 18 straffekastscoringer. SISU var imidlertid noteret for 43,2% på sine afslutninger fra gulvet, og kunne de holde fast i det, så det virkelig godt ud i forhold til at kunne hive sejren hjem til 2820. Til gengæld havde det gæstende mandskab fejlproblemer: Hele 4 spillere var noteret for 3 personlige fejl.

SISU kom foran 38-44, og Wolfpack virkede forvirrede. Laura Ziegler og Emilie Gudmand begyndte imidlertid at tjekke ind i kampen for alvor. Wolfpack skruede op for intensiteten, men det kostede på fejlkontoen. Hjemmeholdet kom i holdfejl efter mindre end 5 minutter i 3. periode. Begge mandskaber kæmpede hårdt, og kampen blev mere og mere spændende. SISU var oppe 57-59 inden sidste fjerdedel.

Holdene byttede point, og ingen af dem kunne skabe et afgørende hul til modstanderen. SISU fik holdfejl efter 4 minutter. Intensiteten bare steg og steg. De tilrejsende fans kunne virkelig dufte sejren inden for rækkevidde. Til sidst kunne SISU da også fuldt fortjent vinde kampen med 72-75. Der er dermed lagt op til et sandt drama om en uge i Gentofte, hvor Wolfpack nu virkelig har kniven for struben, hvis holdet ikke skal slutte sæsonen uventet tidligt.

For gæsterne var Taylor Gleason imponerende stærk: 22 point og kampens topscorer med bl.a. 4 for 4 fra 3-pointsland. Hun blev flot flankeret af Amalie Bessermann med 17 og Asta Blauenfeldt med 15 point.

Wolfpacks topscorer blev Caroline Glud Rasmussen med 16 point, Emilie Gudmand og Laura Ziegler blev noteret for henholdsvis 12 og 11 point. Hjemmeholdet vedblev med at have lave scoringsprocenter, og BMS Herlev fans må håbe, at spillerne er mere skarpe i anden kvartfinale. Det tegner rigtig spændende, så vi opfordrer begge holdenes fans til at dukke talrigt op og støtte deres heltinder søndag den 15. marts kl. 12 i Gentoftehallen.