Nyheder

SISU tager første DM-skridt med comebacksejr

SISU tog med en fantastisk fjerde periode første stik i damernes DM-finaler efter Hørsholm ellers havde været foran det meste af kampen.

Gæsterne vandt fjerde periode 8-19 og med en sejr på 59-63 tog de hjemmebanefordelen i serien, der spilles bedst af fem kampe.

Hørsholm havde helt tydeligt masser af fokus på SISUs stjerner, Camilla Blands og Kiki Lund, der med kun 19 point tilsammen også scorede et stykke under vanligt niveau, men det skabte plads til Mathilde Colding-Poulsen, der blev dagens helt for SISU. Hele 21 point blev det til for den 19-årige skytte, der ramte 63% af sine otte tre-points-skud.

Det var Colding-Poulsen, der i første halvleg holdt SISU inde i kampen, da Hørsholm kom blæsende. Midt i anden periode var Hørsholm foran 28-13, da skytten først satte to tre-pointere og fulgte op med to layups i de sidste minutter. Da SISU samtidig skruede op for intensiteten og det fysiske spil i forsvaret, bragte de sig tilbage i kampen og var kun bagud 32-26 ved pausen.

Efter pausen bølgede kampen frem og tilbage og de første fem minutter holdt Hørsholm sig foran, men med SISU hele tiden indenfor fem point. Midt i perioden fik Hørsholm åbnet et forspring på ni point, da en velspillende Frederikke Mollerup scorede to af Hørsholms sjældne tre-pointere.

Skud udefra var en stor del af hvorfor kampen endte som den gjorde. Med 5 af 21 ramte tre’ere skød Hørsholm 24% udefra, mens SISUs procent var på 47 – 7 af 15. Skud udefra blev også en stor del af afgørelsen på kampen i fjerde periode, hvor SISU pakkede sig ind i et zoneforsvar, der i store perioder tog Hørsholms velspillende høje spillere ud af kampen.

Da hjemmeholdet havde svært ved at få bolden tæt på kurven, valgte man i stedet at skyde, og de første 9 minutter og 57 sekunder ramte man kun et enkelt af ni forsøg. Derfor kunne SISU, uden at spille prangende angrebsspil langsomt men sikkert æde sig ind på Hørsholms føring.

Gæsterne tog første gang føringen med fire minutter igen, 51-53, og over de sidste minutter havde 79ers mange helt frie skud, som bare ikke ville ned i rusen. Faktisk skulle man helt hen til tre sekunder før tid før Line Piechnik fik ramt et skud, med hun kunne kun reducere til 59-61 og Julie Kongeskov kunne med 0.8 sekunder igen cementere SISUs sejr med to sikre straffekast.

SISU har nu taget hjemmebanefordelen i serien, der fortsætter i Kildeskovshallen på tirsdag 14. april, inden Hørsholm igen har hjemmebane onsdag 22. april. Fortsætter serien efter det, bliver det med kamp på SISUs hjemmebane 26. april og sidste kamp i Hørsholm 29. april.