Nyheder

SISU starter titelforsvar med sejr over Værløse BBK

Vinder på rutine og ikke begejstring.

Første runde i Dameligaen. Begge hold i aftenens kamp stillede op med mange nye spillere. Hos hjemmeholdet var Marie Malone, Ida Tryggedsson, Nathalie Reshard, Katrine Dyszkant og Pauline Schulz i SISU-trøjer for første gang. På den anden side af banen var for første gang i Værløse-uniformer Verena Bachler, Alexandra Chili, Berit Schelde og Janet Hatfield.

Det var let at mærke, at holdene havde meget nyt på plads, fordi at kvaliteten i kampen var ikke særlig høj.  Men alligevel var det tydeligt, at gæsterne var bedre indstillet på denne kamp.

De begyndte bedst og spillede faktisk godt sammen. Især Alexandra Chili var stærk i første halvleg, hvor hun scorede hele 16 points. Janet Hatfield var også dygtig under kurvene og tog bl.a. 5 angrebsrebounds i de to første perioder. Mestrene fra SISU virkede derimod ikke særlig skarpe og deres forsvar var ikke tæt. Værløse førte 16–21 efter første periode og 39–40 i halvlegspausen.

SISUs Kvinder fik lukket hullerne i forsvaret i starten af anden halvleg. De kom ud med presforsvar og scorede 23 points imod 2 fra gæsterne og ændrede stillingen til 62–42 med 2 minutter tilbage i tredje periode. Værløse fik problemer med presforsvaret og tabte i denne periode mange bolde. Hjemmeholdet øgede tempoet og fik åbne skud hele tiden. Kampen blive dermed stort set afgjort i de første minutter i anden halvleg. Derefter fik Værløse reduceret føringen og kampen endte med en 9-point hjemmesejr, 77–68.

Hos gæsterne scorede 7 spillere, mest Alexandra Chili (24), Janet Hatfield (18) og Verna Bachler (11). Hos SISU scorede 11 spillere, deraf Marie Malone 19, Ida Tryggedsson 15, Tea Jørgensen 10 og Kiki Lund 9. Værløse ramte 7 ud af 19 3-pointskud (37%) men hjemmeholdet scorede derimod kun på 4 af deres 18 3-pointskud (22%). SISU tog 45 rebounds (Marie 10) mod 39 hos Værløse (Janet 12).

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige om kampen: ”Værløse spillede en fin kamp, men vi var virkelig dårlige i aften. Vores forsvar var næsten ikke til stede, undtagen måske 6–8 minutter. Derudover var vi alt for langsomme i vores angreb og slet ikke aggressive. Vi fik fx kun 7 straffekast. Til sidst ramte vi ikke åbne 3'ere. Faktisk kan det altid ske at man ikke rammer kurven, men dårligt og langsomt forsvar, samt ustruktureret og passivt angreb er noget vi skal snarest fikse. EuroCup starter om én måned og vi skal bruge de næste uger til at komme op til et helt andet niveau. Jeg havde håbet på, at vi var kommet lidt længere i vores spiludvikling, men det er vi åbenbart ikke."