Nyheder

Sisu stak af fra Lemvig i anden halvleg og vandt sikkert

Set gennem Sisu's briller, tegnede sig et kendt billede i gårdagens kamp mod Lemvig Basket.

Holdene fulgtes godt ad i første halvleg og ind i tredje periode. Efter 23 minutter var stillingen 33-35; to points føring til gæsterne. Men, som så ofte før, satte mestrene sig ligepludselig på kampen, bl.a. med deres presforsvar, og stak af. I løbet af de næste syv minutter scorede Sisu 25 mod 9 hos Lemvig og afgjorde kampen. Slutstilling var en sejr på 17 points, 76-59.

Dermed ligger Sisu nu på anden plats i slutspilspulje 1 og har sikret sig et bedre indbyrdes forhold til Lemvig, der vandt første kampen med fire points forskel. De to top hold i slutspilspuljen kommer direkt i semifinalerne, mens holdene på pladser 3 og 4 skal spille kvartfinaler mod holde nr. 1 og 2 fra slutspilspulje nr. 2. 

Starten af kampen var præget af hård indsats og mange brændte skud. Derfor var scoringen lav i første halvleg, kun 29 points fra Sisu mod 30 fra Lemvig. Spillerne ramte ikke på åbne skud, men Julie Ilsby kom fra bænken og scorede to vigtige 3'ere for Sisu mens angrebet var gået i stå. Skudprocenterne forbedrede sig dog markant for hjemmeholdet i anden halvleg og de trak fra. 

Begge hold skiftede mellem personlig forsvar og zoneforsvar, Lemvig skiftede løbende, men Sisu startede i personlig forsvar og skiftede i zone i tredje periode. Lemvig's inside spillere, Emily Hatch og Raven Barry, havde fuldstændig kontrolle over reboundspillet hele kampen. Emily tog 18 af slagsen og Raven 13. Lemvigholdet tog i alt 48 rebounds, mens Sisuholdet kun fik fat i 30. Kæmpe forskel. Lemvig fik flere angrebsrebounds end Sisu havde af forsvarsrebounds, hvad sker yderst sjældent. 

Men alligevel vandt Sisu og en stor del af grunden, ud over skudprocenterne, skyldes turnoverstatistikken. Sisu formåede at skyde på kurven, næsten hver gang de fik bolden, dvs. de lavede 10 turnovers i hele kampen, mens gæsterne havde svært med at aflevere bolden mellem spillerne mod Sisus pres og lavede 30 stykker, deraf hele 19 i anden halvleg. De fik særlig svært ved, at komme forbi Camilla Blands, der leverede solidt forsvarsarbejde og stjal 6 bolde. 

Hos Lemvig var både Emily og Raven i "double-doubles", Emily med 18 pts. og 18 rbs., Raven 10 pts. og 13 rbs. Ivana Udovalieva scorede 13, Helle Kristiansen 8, Okako Adika 6 og Tine Nesse 4.

Sisu leverede to meget forskellige halvlege, i den første virkede holdet ufokuseret og næsten træt. Men i den anden var som om, at de var fuld af energi og disciplin. De viste et godt angrebsspil efter gode kombinationer og spillede sig til frie skud, igen og igen. Katrine Dyszkant var særdeles dygtig til at finde huller i gæsternes forsvar. Hun blev topscorer med 21 points. Tea Jørgensen scorede 16, Kiki Lund 10, Julie Ilsby 8, Heidi Anton 7 og Nathalie Reshard 6. Camilla Blands leverede en meget alsidig kamp, hun stjal som nævnt 6 bolde, men derudover tog hun 10 rebounds, afleverede 10 assists og scorede 8 points. 

Hrannar Holm, Sisus træner havde følgende kommentarer: "Vi spillede en dårlig første halvleg, ved ikke helt hvorfor vi var så uskarpe. Heldigvis fik vi styr på vores angreb og spillede faktisk rigtig pænt i anden halvleg. Målet var, at vinde med mere end 4 og det lykkedes. Målet var også at give Lemvig en god kamp om reboundsene, men det gjorde vi slet ikke, den kamp tabte vi kæmpe stort. Heldigvis var vi gode til andre ting. Reboundsspillet skal forbedres, sammen med nogle forsvarsbevægelser, inden vi spiller mod topholdet fra Amager på lørdag. Vi glæder os meget."