Nyheder

SISU slår Lemvig med 73-55

I dag var fjerde gang Dameligaens tophold mødtes i denne sæson og de har nu spillet tre ligakampe og én pokalfinale mod hinanden.

De tre første kampe vandt SISU forholdsvis let med omkring 30 point hver gang, men fortiden tæller ikke meget i basketball.

Slutspillet nærmer sig, og begge hold ved godt, at hvis de fortsætter med deres stabile spil, er der gode chancer for, at de mødes igen i april i finalerne. Og Lemvig vil meget gerne finde ud af, hvordan de kan slå mestrene.

Hjemmeholdet begyndte bedst i en kamp, hvor begge hold spillede tæt forsvar. Marie Malone fik tidligt scoret 6 point, og SISU vandt første periode 15–9. Gæsterne fra Lemvig fik ikke bolden ind til deres bedste spiller, Emily Hatch. Hun blev godt dækket op af Trine Duelund, kom ikke fri til skud og scorede kun 3 point i hele kampen.

I anden periode fortsatte det samme spil. Ivana Udovalieva var motoren i Lemvigs angreb. Hun tog enten selv bolden til kurven, satte sine medspillere op eller skød udefra. Ivana scorede 20 point i kampen, deraf 12 på 3’ere. SISUs angreb gik lidt i stå, og de kunne ikke finde vejen til kurven. Lemvig vandt anden periode 18–14, og dermed var halvlegsstillingen 29–27 til SISU.

Hjemmeholdet startede anden periode med zoneforsvar og pres over hele banen. Tempoet i kampen gik op, og begge hold spillede god basket.

Efter de første fem minutter af tredje periode var stillingen 40–40, og kampen var fuldstændig åben. Men derefter begyndte SISUs forsvar at give Lemvig store problemer, og de kunne ikke længere finde de åbne skud. SISU fik lukket forsvaret, stjal mange bolde og spillet bolden hurtigt op ad banen. Det resulterede i mange åbne hopskud, som ramte kurven. De sidste 15 minutter kørte hjemmeholdet over gæsterne med 33 point mod 15 og vandt dermed kampen med samlet 73–55. Lemvig spillede en god kamp, især i forsvaret, men fik store problemer mod presforsvaret.

Ivana var deres bedste spiller med 20 point. Emily scorede kun 3, men tog 12 rebounds. Mallory Moore var også dygtig, scorede 10 point og tog 7 rebounds.

Hos SISU spillede hele holdet en god kamp i forsvaret, især da holdet begyndte at presse. Fire spillere endte med tocifrede pointtal: Ida Tryggedsson og Trine Duelund 15 hver, Marie Malone 13 (10 rebounds) og Iben Soltau 12.

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige efter kampen: "Jeg synes, at vi havde nogenlunde styr på kampen her til aften. Lemvig fik ikke scoret meget inside, men på den anden side fik de taget for mange angrebs-rebounds. Vores angreb var rodet i første halvleg. Vi var langsomme og slet ikke så aggressive, som vi plejer at være. Men i anden halvleg fik vi kørt tempoet op og dermed sejren hjem."