Nyheder

SISU kontrollerede topkampen og vandt sikkert, 80–62

Nu er mestrene det eneste ubesejrede hold i Dameligaen.

Der var lagt op til en spændende kamp i Kildeskovshallen søndag, hvor ligaens to ubesejrede hold, SISU og BK Amager, mødtes i kampen om første pladsen i Dameligaen. Men selvom kampen var i højt tempo og delvist rigtig godt spillet, og desuden rigtig underholdende, blev den aldrig spændende.

Danmarksmestrene fra SISU, der ikke har tabt en hjemmekamp i ligaens grundspil eller mellemspil siden den 14. marts 2010, tog føringen straks i starten af kampen og kontrollerede den, stort set uden problemer, i 40 minutter. Efter den første halvleg førte SISU med 14 points, 45–31, og efter at de byggede føringen op til 24 points, blev slutresultatet en hjemmesejr på 18 points, 80–62. Inden sidste perioden var stillingen 66–44 og kampen faktisk afgjort. Men gæsterne vandt den sidste periode 18–14 og fik dermed reduceret føringen til 18 points.

SISUs tætte og aggressive forsvar gjorde det svært for gæsterne at køre deres ellers effektive angrebsspil. Holdets bedste spiller og ligaens topscorer (indtil denne kamp), Keyona Bryant, fik ikke de åbne skud som hun plejer og scorede “kun” 10 points. Men afgørende for kampen var Amagers turnovers. Holdet tabte i alt 36 bolde, og ofte fik de slet ikke sat deres spil i gang. Resultatet var bl.a. at de ikke fik det samme antal skud som hjemmeholdet. Amager fik i alt 58 skud, mens SISU fik 85. Amager prøvede hele tiden at få fart på angrebet, og det lykkedes en gang i mellem, men det var ikke nok. Keyona var holdets bedste spiller, med 10 points og 15 rebounds.

Topscorerne var Emilie Fogelstrøm, 17 point, Catharina Palm Jensen 12 og Maria Dinesen 11. Amager vandt faktisk rebound-kampen 46–42 og skød bedre på både 3’ere og straffe end hjemmeholdet. 

SISU virkede koncentreret, og selvom de ikke skød særlig godt (22% på 3’ere og 36% fra straffelinjen) kontrollerede de kampen fra start til slut. I forsvarsspillet fik de stresset Amagers guards hele kampen og næsten helt lukkede ned for inside-afleveringer til Keyona. Holdet fik stjålet 25 bolde, og det førte tit til hurtige angrebsmuligheder og åbne skud. Seks spillere scorede i “double digits”; Nathalie Reshard 14 (og 10 rebounds), Kiki Lund, Heidi Anton, Mathilde Colding-Poulsen og Tea Jørgensen 11 hver og Katrine Dyszkant 10 point. Anfører Camilla Blands spillede en meget alsidig kamp: hun scorede 8 points, tog 11 rebounds, stjal 7 bolde og lavede 5 assists.

Kampens dommere, Bjørn Kjærulf og Badie Amani, havde godt styr på kampen fra start til slut. 

SISUs Head Coach Hrannar Holm havde følgende kommentarer: “Jeg er glad for at vi vandt sikkert. Amager er et godt spillende hold med nogle rigtig gode spillere. Men jeg vidste at de ville få nogle problemer med vores forsvar. På den anden side lavede vi for mange taktiske fejl, både i forsvar og angreb. Det skal vi arbejde på de næste dage, fordi at den 19. november kommer den rigtig store og vigtige kamp mod Amager: pokalkvartfinalen. Den kamp skal man jo vinde, og jeg er klar over at Amager kommer til at møde op meget motiverede. Vi skal nu arbejde hårdt den næste stykke tid, så vi bliver klar til den afgørende kamp.”

referat skrevet af David Brauer