Nyheder

SISU klar til næste kamp i EuroCup

SISU Basketball spiller EuroCup kamp mod det europæiske tophold BLMA Montpellier på onsdag i Kildeskovshallen
Den 7. november, kl. 19.00, spiller SISU mod BLMA Montpellier fra Frankrig.

BLMA ligger p.t. på førstepladsen i den stærke franske liga med 7 sejre ud af 7 mulige. BLMAs point guard, Edwige Lawson-Wade, var på Frankrigs olympiske landshold, som fik sølv i London i sommers. Hun var holdets bedste spiller og topscorer i både semifinalen mod Rusland og finalen mod USA, og hun har tidligere spillet i WNBA i USA.

BLMA vandt over russiske BC Chevakata 87–76 efter forlænget spilletid i deres EuroCup kamp i sidste uge, så det er ét af Europas stærkeste hold, som gæster Kildeskovshallen. Edwige Lawson-Wade lavede 32 point i kampen på utrolig høj træfsikkerhed, og hun scorer i gennemsnit 17,5 point i EuroCup kampene i år.

BLMA har andre angrebsspillere, som er meget farlige. Shooting guard Fatimatou Sacko fik 30 point mod CSM Satu Mare i BLMAs første EuroCup kamp, og forward Geraldine Robert  og guard Ana Lelas (én af Kroatiens absolutte top-spillere) er også store trusler i angrebet.

BLMAs små spillere scorer de fleste point, så SISU skal være meget hurtige på fødderne for at stoppe dem.

Det er anden gang, at SISU deltager i en europæisk klubturnering, og SISUs gruppemodstandere fra Rusland, Frankrig og Rumænien ligger alle godt placeret i deres respektive nationale ligaer. Det bliver derfor en kæmpe udfordring for SISU på onsdag, og tilskuerne kan se frem til at se europæisk basketball på absolut topplan.

SISU klarede sig rimelig godt mod CSM Satu Mare i Kanal Sports TV-kamp sidste onsdag. Kampen var stadig lige efter 27 minutter, hvorefter Satu Mare afgjorde den med et 16–2 run. Man kan se videoklip fra Kanal Sports tv-transmission og bestille billetter til kampen med mængderabat på www.sisu.dk.

SISUs head coach Hrannar Holm: ”Vi glæder os til at spille mod BLMA. De er uden tvivl et af Europas allerbedste hold, og jeg tror ikke, at vi har nogensinde før har fået besøg af et bedre hold i Kildeskovshallen. Frankrig har p.t. Europas stærkeste landshold og én af de 2–3 stærkeste kvindeligaer (sammen med Rusland og Spanien). BLMA sidder p.t. suverænt på toppen af den franske liga og har landsholdets bedste point guard, Edwige Lawson-Wade.

Jeg håber, at der kommer rigtig mange tilskuere i Kilden på onsdag, da man får ikke større chance i Danmark i denne sæson for at se basketball på dette høje niveau. De spiller meget hurtig og skøn basket. Det er ikke power-basket, men bolden bliver flyttet meget, fra side til side og ud og ind, indtil de finder en åbning. Det bliver en kæmpe udfordring for os at spille mod dem, og vi glæder os rigtig meget. Jeg synes faktisk, at vi er stærkere nu, end vi var sidste år på samme tid, og vores forsvar er tættere. Mod Satu Mare fik vi stoppet dem i forsvaret, men vi fandt simpelthen ikke kurven. Hvis vi rammer dagen, vores skud sidder, og vi spiller årets bedste kamp, kan alt ske. I hvert fald er vi ikke bange, men ser frem til udfordringen. Hvis vi kunne få god tilskuerstøtte, ville det være en kæmpe motivation for spillerne.

Jeg opfordrer derfor alle basket-fans til at komme ned i Kildeskovshallen og se basket i absolut topklasse.”