Nyheder

SISU klar til finalerne med sejr over BK Amager

Med en sejr på 56–50 over BK Amager blev SISU tirsdag aften klar til finalerne efter at være kommet foran 3–1 i semifinalerunden.

Amager havde stor ære af kampen. De fightede forbilledligt på alle områder. Der var stort set lige mange skud til hvert hold, så afgørende blev nok SISUs større træfsikkerhed på dagen: SISU satte 30 af 53 skud, mens Amager satte 15 af 50 skud.

Kampen startede med pæn intensitet. 6–5 til SISU efter nogle minutter, men så satte Amager fra med et 8–0 run. SISU kom dog lidt tilbage, og knappede føringen ind til 10–13 efter første periode. Camilla Blands holdt SISU inde i kampen med 8 af de 10 point. Amager havde en ny tre-points skytte klar til dagen. Efternavnet fra lørdagens storskydende Emilie (Fogelstrøm) var nu skiftet ud til Keller, som i første periode satte to af aftenens tre tre’ere.

I anden periode fik SISU stabiliseret spillet og fik overhalet Amager midt i perioden. SISU sluttede af med et 8–0 run til halvlegsstillingen 28–20. Medvirkende hertil var et stærkt forsvar, der holdt Amager nede på 7 point og kun to almindelige scoringer.

Da SISU bragte sig foran 33–20 i starten af tredje periode, troede alle vist, at nu kørte SISU den hjem på rutinen. Men endnu en tre’er fra Emilie Keller og sammenbidt indsats fra Lauren Gregory og Catharina Palm Jensen satte SISU til vægs, så stillingen i slutningen af tredje periode lige pludselig var 36–36. Kun tre tre’ere af Kiki Lund suppleret med et par scoringer af Katrine Dyszkant hold SISU inde i varmen, så perioden kunne slutte 41–38 til SISU.

Denne lige stilling holdt sig stort set hele fjerde periode igennem. Først i det 10. minut blev forskellen større end 3 point. Camilla Blands sørgede for at holde SISU i gang i starten af perioden, mens Kiki Lund klogt blev den, som Amager måtte fejle til slut, hvorefter hun sikkert (5 for 5) kunne sætte sine straffeskud.

Periodecifrene blev 10–13, 18–7, 13–18 og 15–12.

For Amager scorede Lauren Gregory 20 point (8 rebounds), mens Emilie Keller havde 9 point på sine tre tre’ere.

For SISU blev Kiki Lund topscorer med 22 point, heraf 16 i anden halvleg, mens Camilla Blands havde 16 point (11 rebounds og en effektivitet på 26).

SISU er altså klar til finalerne for femte år i træk, men hvem bliver modstanderen? Det afgøres måske onsdag, den 1. april kl. 19.00 i Lemvig, hvor Hørsholm 79ers er på besøg. Vinder Hørsholm, bliver det modstanderen i finalerne, men vinder Lemvig, skal de to hold ud i en femte og afgørende kamp onsdag, den 8. april i Hørsholm.