Nyheder

SISU klar til finalen

Med en sejr på 57-67 vandt SISU den anden semifinale mod Lemvig Basket i Dameligaen, og der med er de forsvarende mestre klar til finalen endnu en gang.

I en rodet kamp, hvor dommerlinjen tillod mere fysisk spil, end man normalt ser i Damebasket, var det SISU som var bedst til at tilpasse sig, og udnytte mulighederne, da kampen blev afgjort.

Det var ellers Lemvig Basket, som kom bedst i gang fra kampens start. Ivana Udovalieva fortsatte det gode spil hun sluttede af med i den første kamp, og med Lemvigs første 7 point var hun en vigtig årsag til en tidlig føring. Lemvig forstod at udnytte et fysisk overtag i spillet under kurven, og det blev omsat til både point og godt forsvar.

Føringen kommer på 11-5 i periodens 7. minut, og selvom SISU sætter et mere effektivt pres på hjemmeholdet, og slutter perioden bedst, så kan Lemvig gå til pause med en føring på 18-12.

SISU fortsætter med stor energi fra starten af anden periode, og det giver Lemvig problemer i spillet frem ad banen. Det betyder, at SISU kan klippe yderligere af forspringet, men Lemvig fastholder alligevel føringen på omkring de 6 point det meste af perioden. Med et minut tilbage lykkes det Tea Jørgensen at score to point, og derefter stjæle bolden igen og slutte med en 3er. Det skærer afstanden ned til 31-28, som både er stillingen ved pausen og et lille vendepunkt i kampen.

Efter halvlegspausen er det igen SISU som tager mest initiativ, og det giver afkast i form af gode skud, og særligt Kiki Lund får skudt sig varm. Holdene følges til stillingen 35-35, hvorefter SISU overtager føringen og udbygger den. Midt i perioden er SISU foran 35-46, og det begynder at ligne en afgørelse. SISU sidder solidt på spillet, og forspringet holdes frem til periodens slutning, hvor stillingen er 41-55.

I de sidste 10 minutter kæmper hjemmeholdet bravt, og det lykkes også at hente lidt ind på gæsterne. Men tættere på end 55-63 bliver det ikke. SISU viser rutinen og holder hovedet koldt, og vinder kampen med 10 point.

BK Amager og Stevnsgade BBK mangler stadig at afgøre deres semifinale før det står klart, hvem der mødes i finale og bronzekampe.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Raven Berry 16p (11 reb), Emily Hatch 6p (15 reb), Helle Kristiansen 6p, Grace Gardner 4p, Nini Skjulhaug 2p, Okako Adika 2p og Tina Nesse 2p

SISUs point: Kiki Lund 17p, Mathilde Colding-Poulsen 13p, Tea Jørgensen 11p, Camilla Blands 10p, Katrine Dyszkant 8p, Heidi Anton 6p og Nathalie Reschard 2p