Nyheder

SISU fører 1–0 over Lemvig Basket

SISU vinder med 3 point efter en halvlegsføring på 15 og kan med en sejr i kamp 2 blive klar til kampen om DM-guldet.

SISU startede bedst i den første semifinalekamp i Kildeskovshallen tirsdag aften. Efter fem minutters spil var stillingen 9–7 til hjemmeholdet. Men så fik Kiki Lund sat en 3’er og med to hurtige lay-ups fra Camilla Blands og Nathalie Reshard opbyggede SISU en solid føring på 18–7 i slutningen af første periode.

Anden periode startede med endnu en 3’er fra Kiki, og føringen nåede op på 14 point efter kun 11 minutter. Det lykkedes for Lemvig at spille bolden ind til Raven Berry og Emily Hatch et par gange, som scorede 8 point hver i første halvleg, men Julie Ilsby kom ind fra bænken for SISU og lavede to lay-ups i træk.

Kampen bølgede så lidt frem og tilbage, uden at stillingen ændrede sig. Da holdene gik til halvlegspause var SISUs føring på 15 point, 36–21. Det var tydeligt, at gæsterne havde svært ved at finde vejen til kurven og komme til åbne skud mod SISUs man-man pres, men det skulle ændre sig i anden halvleg.

Lemvig virkede mere aggressive i tredje periode, ført an af Ivana Udovalieva, som spillede en forrygende anden halvleg. Kiki Lund og Mathilde Colding-Poulsen havde haft godt styr på Ivana i første halvleg, hvor hun kun scorede et enkelt point, men i løbet af anden halvleg scorede hun hele 22 point og var primus motor bag Lemvigs angreb. Med 17 minutter igen var Lemvig bagud med hele 19 point, 44–25, men så tog gæsterne kontrol over kampen.

I starten af fjerde periode var SISUs føring nede på 10 point, 52–42, og med 3 minutter tilbage i kampen var føringen reduceret til sølle 3 point, 59–56. Men dér lavede Heidi Anton så ”the play of the day”: hun stjal bolden, afleverede til Kiki Lund, der afleverede tilbage til Heidi for et and-one lay-up, hvorefter hun scorede på det efterfølgende straffekast. Kort tid derefter blokkede Katrine Dyszkant et lay-up forsøg fra Ivana, og dermed var kampen slut. Godt kommet tilbage af Lemvig, men Danmarksmestrene holdt hovedet koldt.

Topscorere hos Lemvig var Ivana med 23 point, Raven 15 point (og 16 rebounds), Emily 12 point (og 14 rebounds), Okako Adika 6, Helle Kristiansen 2 og Nini Skjulhaug 1. Hos SISU scorede Kiki 21, Camilla 11 (og 12 rebounds), Katrine 8, Heidi og Nathalie 6 hver, Mathilde 5, Julie 4 og Tea Jørgensen 1.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende kommentarer: "Vi var klart bedre i første halvleg, mens Lemvig og Ivana var bedst i anden. Stor ros til dem - de spillede en virkelig god kamp og deres forsvarstaktik gik op i en højere enhed. Vi blev alt for passive i angrebet, og det var som om, vi ikke havde energi til at køre tempoet op. Alt, hvad vi gjorde, virkede langsomt. Men det er playoffs, og vi forventer, at alle kampe bliver spændende. Vi er glade for, at vi vandt på trods af en dårlig anden halvleg, og vi glæder os til at køre til Lemvig på lørdag."