Nyheder

SISU er tilbage i DL

Som bekendt besluttede SISU’s bestyrelse at holde en pause for de to bedste ligaer.

Pausen blev til dels besluttet efter tilkendegivelser fra klubbens medlemmer, som gav udtryk for at der blev brugt for mange ressourcer i toppen af organisation og at man trængte til at blive stærkere på en del poster, således at fundamentet kunne leve op til det potentiale og historik som klubben har.

Der gik ikke lang tid, før end 8-9 DL spillere, meldte sig på banen og egentlig manglede et sted at spille. En gruppe, fik bestyrelsens ”go” til at forsøge at stable et projekt på benene.

Tanker og koncept:

De fleste af spillerne har meldt ud, at de savner Lundaspelen, Scania og de andre rejser. Vi har derfor forsøgt at finde 2-3 turneringer og rejser, som passer ind i turneringen. I første omgang er der planlagt august og september rejser til Sverige og Italien, som så samtidigt skal spille holdet sammen til spil i DL. 

Vi er i dialog med en trænerstab omkring holdet, som skal bestå af head coach, 2 assisterende samt en fysisk træner/fysioterapeut. Træningsmængden kommer til at afspejle spillernes ambitioner samt ”work-life balance” og vil blive et mix af færre antal gange, dog af lidt længere varighed pr. gang, for at beholde en vis volumen.

Holdet:

SISU’s DL hold er stadig relativt ungt, med spillere fra årgangene 96 -99. Vi arbejder på at ”finde” 2-3 ældre spillere, som sammen med 2-3 udlændinge, skal være med til at sikre stabilitet i udviklingen af de helt unge og forhåbentligt være med til at konkurrere i den bedste række.

Omkring holdet er vi nu oppe på en større ressource gruppe, som spænder fra tidligere elitespillere, trænere, sponsorer og forældre, der sammen skal sikre de kommende sæsoner af elitebasket i Gentofte.

Ungdommen linket til eliten:

85 % af spillerne kommer fra egne rækker; men vi er også ærlige overfor, at det er en udfordring at fastholde, samt at tilfredsstille både nuværende og kommende spillere.


Ambitionen er, at kunne lukke hullet ned til klubbens kommende elite spillere, som findes i 02 årgangen og yngre. Dette skal ske med et mix af sidste års stamme, suppleret med 2-5 spillere udefra, som vil være et mix af danske – om muligt, samt udenlandske spillere, for at have en trup.

SISU skal lave spillere, som har ambitioner om at spille DL og om ambitionerne stopper der, eller involverer landshold og USA ophold er individuelt. Den dag hvor DL holdet består af et mix af spillere, som dels er hjemvendt fra USA, med oplevelser og erfaringer i bagagen, af unge talenter samt spillere i 25 års alderen, som giver stabilitet, den dag er målet nået. Vi mener at klubbens historie, beliggenhed, Team Danmark kommune, størrelsen samt ikke mindst de nye faciliteter i Gentofte Sportspark, skriger af potentiale samtidigt med, at det forpligter udtaler SISU i sin pressemeddelelse.

Der skal lyde et stort "velkommen tilbage" fra hele basket-Danmark.