Nyheder

SISU bringer sig foran 1-0

Årets første DM-finale mellem SISU og Falcon gav som ventet en SISU sejr. 

Slutresultatet blev 68-43 efter at Falcon havde ført ved pausen. Men i en stærk 2. halvleg fik favoritterne vendt billedet.

Mon ikke flertallet af de 277 tilskuere blev lidt skuffede, da de ankom til Kildeskovshallen i går for at se den første DM-finale? Falcons store center og bedste spiller, Jess Fuller, var nemlig ikke at finde på banen men sad ikke-omklædt på bænken. Hun havde desværre forstuvet sin ankel til træning dagen inden kampen og kunne derfor ikke deltage.

SISU er, som udgangspunkt, klare favoritter i denne finaleserie: de har vundet sikkert over Falcon alle fem gange i denne sæson - i gennemsnit med 15 points forskel - og derfor var mange sikkert overbevist om, at dagens kamp allerede var afgjort, inden den startede, nu hvor Jess Fuller sad på bænken. Men Falcons spillere var klar til at kæmpe, og de gjorde alt, hvad de kunne, for at stoppe mestrene. SISU, til gengæld, spillede ikke i nærheden af det, de er vant til. De virkede ufokuserede i angrebet, men førte alligevel med 14–9 efter første periode, hvor begge hold havde svært ved at ramme kurvene.

Måske var spillerne nervøse; i hvert fald var skudprocenterne langt fra det, de plejer. Sofie Vincents Nielsen og Elisabeth Brynaa startede godt for Falcon, mens SISU meget prøvede at få bolden ind til Marie Malone. Men Falcon var godt forberedt på dette og dækkede hende hver gang op med 2–3 spillere. Åbne skud ramte heller ikke kurven for SISU. I anden periode fortsatte den rodede affære. Falcon fik bedre styr på sit spil, mens SISUs angreb gik helt i stå. Falcon nåede op på en 5-points føring, 20–25, inden Mathilde Colding-Poulsen satte en 3’er og reducerede føringen til 2 point. Derved vandt Falcon perioden 16–9 og førte dermed 23–25 ved halvleg.

Da anden halvleg startede, var det tydeligt, at SISU ville øge tempoet. De virkede skarpere og begyndte at ramme på deres skud; især Kiki Lund, som var brandvarm i anden halvleg og i alt scorede 11 point (alle i anden halvleg). Falcon fik også flere problemer med SISUs presforsvar og tabte mange bolde. Kort sagt, så kørte mestrene over gæsterne i anden halvleg. SISU vandt den samlet med 45–18 og kampen med 68–43. En 25 points sejr virkede stor efter en lige første halvleg, men da først SISU kom i gang, havde Falcon ikke meget at byde på.

For Falcon var Sofie Vincents Nielsen den bedste spiller, ramte fire 3’ere og scorede 16 point. Elisabeth Brynaa scorede 10. Simona Bartkova var også god og scorede 8 og tog 7 rebounds. Julie Abildgaard var stærk i forsvaret, tog 9 rebounds og scorede 4 point. Emilie Klint scorede 3 og Josefine Sørensen 2.

Efter en dårlig start spillede hele SISU holdet godt i anden halvleg. Kiki Lund scorede 11 og havde 6 assists. Marie Malone scorede 12 og tog 7 rebounds. Tea Jørgensen kæmpede godt. Hun tog 11 rebounds, stjal 5 bolde og scorede 8 point, men brændte alle sine 6 trepointsskud. Ida Tryggedsson scorede 9, Iben Soltau 8, Camilla Blands 6 (og 7 rebounds), Katrine Dyszkant 5, Trine Duelund 4, Mathilde Colding-Poulsen 3 og Signe Boye Knudsen 2.

Hrannar Holm, SISUs coach, udtalte efter kampen: "Det er altid svært at starte en finaleserie, særligt når man er kæmpe favorit, som vi er. Forventningerne hos spillerne selv er tårnhøje, og det kunne man godt se i aften. Men omvendt vidste jeg godt, at vi ville finde vores rytme i anden halvleg, når finalestresset var væk. Det gjorde vi så og vandt stort til sidst. Jeg glæder mig til næste kamp, hvor vi vil være klar fra start.

Foto taget af James Hjertholm.