Nyheder

SISU besejrer overbevisende Værløse BBK på hjemmebane

Det var to hold, der efter to tabte kampe i streg begge havde stærkt behov for en sejr onsdag aften i Gentoftehallen.

Værløse måtte desværre undvære deres unge storspiller, Frida Boje Formann, der i civiltøj med benet oppe så kampen fra bænken. Men selv uden Formann har Værløse et helt hold fuld af unge talenter, og de gik frisk til sagen. SISU havde dog denne aften ingen planer om at lade sig løbe over ende,  tværtimod bragte de sig hurtigt foran bag en storskydende Freja Christensen, der inden for de første fire minutter scorede de første tre ud af sine fem trepointsscoringer.

I det hele taget skød SISU flot gennem første periode, således bidrog Asta Rønsov med to trepointscoringer. Da det 16-årige stortalent Asta Blauenfeldt kom på banen, tilføjede hun masser energi og chanceskabende driblinger, og inden perioden var slut havde hun scoret 10 point. Værløse havde i denne periode svært ved at komme til gode afslutninger i den velfungerende SISU-defensiv, men blandt andet Emilie Janner fik dog fundet kurven flere gange. Perioden endte med en SISU-føring 24-8.

Værløse kom langt mere fokuseret ud til anden periode. Ikke mindst fik de langt mere styr på forsvaret. Maria Høgh var en kilde til evig bekymring for værterne i begge ender af banen, hvor hun med vanlig energi sugede bolde til sig i steals og rebounds.

For SISU begyndte amerikaneren Aubrey Buckley at træde i karakter med solide centerscoringer, og canadieren Cassandra Nofuente satte med autoritet spillet op i angrebet og lavede de første af sine seks steals i forsvaret. Resultatmæssigt var perioden ret lige, dog udbyggede SISU mod slutningen forspringet til en 20-pointføring, 38-18.

Anden halvleg bragte mere af det samme, og der var aldrig tvivl om, hvilken vej vinden blæste.  SISU ramte to treere ved Freja Christensen og én ved Asta Rønsov, men Værløses Mathilde Roan Gustavsen ville også være med. Med to treere på mindre end et halvt minut lignede hun pludselig en spiller, der ikke kunne gøre noget galt. Alligevel kunne Værløse ikke forhindre, at SISU byggede på føringen, der lød på 63-27 efter 3. periode.

4. periode blev en lige, men ret uskøn affære. Værløse havde sat sig for at lægge al energi i et tæt forsvar, men det resulterede desværre i en syndflod af fejl, og et halvt Værløsehold i fejlproblemer. Celine Schiffer, som indtil da havde spillet en rigtig god kamp især i forsvaret, måtte således forlade banen med fem fejl, og Maria Høgh måtte samme vej et par minutter efter.  Stemningen blev en smule ophedet på de to bænke, men ikke desto mindre kunne SISU relativt stille og roligt køre en sikker sejr hjem,  83-47.

For SISU blev Cassandra Nofuente topscorer med 18 point, hvortil kom 12 rebounds, 5 assists og 6 steals. Aubrey Buckley lavede 17 point og 7 rebounds, Asta Blauenfeldt 16 point på 3 for 5 fra gulvet og 9 for 10 på linjen, og Freja Christensen scorede 15 point, alle på treere.

Hos Værløse var Mathilde Roan Gustavsen med 11 point eneste spiller i det tocifrede. Både Emilie Janner og Maria Høgh lavede 8 point og 9 rebounds. Maria Høgh havde desuden også 4 steals.