Nyheder

SISU besejrer de grønne

Det var uden tvivl en af de kampe, som Aabyhøj næsten på forhånd havde forventet at tabe – og endda tabe klart (til en bedre modstander). Tidligere i Dameligaen og tilsvarende i pokalturneringen havde SISU vist sig som et klart bedre hold.

SISU havde i forbindelse med deres Europæiske eventyr hentet solid erfaring i kampen mod bedre modstandere, hurtigere og med en bedre fysik – og det viste sig også på dagen.

Kampen startede noget overraskende med Aabyhøj i front – uden tvivl med baggrund i en lang tur fra Gentofte, der stadig sad lidt i ben og hoved hos SISU-spillerne. Godt spil af især Sophie Krognos, Bianca Morsøe, Julie Højer, Kia Fisker og Maria Steen viste, at hjemmeholdet trods alt ikke var klar til at ligge sig på ryggen.

SISU kom første gang foran ved stillingen 12-13, og de så sig aldrig senere tilbage. SISU er et super sammenspillet hold, der konstant er hurtige på bolden og hurtige i opfattelsen – og hele tiden har øje for den frie spiller.
Modsat var Aabyhøj hæmmet af vanskeligheder  i reeboundspillet (ikke mindst i forsvaret) og usikre skud i angrebet. Hjemmeholdet og de fremmødte tilskuere kunne i anden periode glæde os over, at også Amalie Carlsen kom på tavlen i Dameligaen. Halvlegen sluttede med SISU foran 25-42.

Efter pausen fortsatte vanskelighederne  med at få bolden i kurven for hjemmeholdet – og en kendt problemstilling med alt for mange forsøg med afleveringer over hovedet endte galt og resulterede ofte i hurtige scoringer for SISU. SISU’s pres på boldholderen gav ligeledes en del problemer og 3. periode sluttede med stillingen 34-59 efter en flot (læs: heldig) 3-point-scoring af Tine Randrup i sidste sekund.
Fjerde periode fortsatte på samme måde – dog skal Aabyhøj have stor ros for at spille en langt bedre kamp end i de to foregående opgør mod de danske mestre.

Kampen slutter 50-83 til SISU. Havde Aabyhøj haft lidt mere held med deres afslutninger – ja så kunne det være blevet til en mere lige kamp (men heller ikke SISU havde vel – når det kommer til stykket - deres bedste kamp).

For SISU var det et flot kollektiv, der gjorde forskellen med scoringerne pænt fordelt.

For Aabyhøj skal der uddeles ros til flere af de unge spillere, der i sådanne kampe får fantastisk erfaring, der uden tvivl fremadrettet bliver guld værd. Og så er det dejligt at se holdets mest erfarne spiller (Bianca Morsøe) i stort set alle kampe holde et solidt niveau og gå forrest i fighten i både forsvar og angreb.