Nyheder

Sikker sejr til Hørsholm over lokalrivaler fra SISU

Hørsholm 79ers går på landsholdspause med en sikker sejr over lokalrivalerne fra SISU foran 230 tilskuere i Hørsholmhallen.

Hørsholm var foran det meste af kampen, og selv om de var ikke i stand til helt at skabe et afgørende forspring før midt i anden halvleg, lød sejrscifrene på hele 89-71.

Det blev afgørende for kampen, at Hørsholm tvang SISUs Catharina Palm og Kama Griffiths til at misse 24 af 35 skud. Flere forskellige spillere fra den dybe Hørsholm-rotation dækkede de to topscorere op, så der konstant var friske ben i forsvaret. Det krævede meget opmærksomhed fra hele holdet, forklarede point guard Gritt Ryder efter kampen:

-Det er en holdindsats, sagde Ryder. Vi skal bytte på screeninger og være klar til at hjælpe hele tiden, for de er virkeligt, virkeligt dygtige spillere, der kan enormt meget. Cadeau til alle dem, der var på dem, de gjorde det rigtigt godt.

Hørsholm tog føringen i kampens femte minut og afgav den aldrig igen. I løbet af første halvleg byggede hjemmeholdet en føring på 18 point op, 39-21, men en god afslutning på halvlegen fra SISU bragte den ned på 42-29.

Efter kampen fokuserede Hørsholmtræner Jesper Krone på torsdagens pokalkamp, da han skulle forklare, hvorfor Hørsholm lod SISU fortsætte med at være med i kampen:

-Vi ar præget af efterveer fra vores tur i torsdags. Selv om vi vinder med 18, er der perioder, hvor jeg synes vi spiller lidt for tilbageholdende og jeg kan se træthed i flere af spillerne. Det var ikke så meget kampen fra i torsdags, som rejsen, der sad i benene. Vi kommer hjem 02:30 natten til fredag, men samtidig er der ingen undskyldninger. Vi skal ind og arbejde og gøre det, vi ved, vi kan, og så er det oppe i hovederne, vi skal gøre os mentalt og fysisk klar.

Klar blev Hørsholm til anden halvleg, hvor føringen blev udbygget til 65-44 efter et par flotte scoringer fra Marie Louise Blyme, der desværre senere måtte udgå med en ankelskade. Resten af kampen lå hjemmeholdets forspring på lige omkring 20 point, på trods af flot fight fra gæsterne og slutresultatet var 71-89.

Dameligaen går nu på landsholdspause i forbindelse med EM-kvalifikation, hvor Hørsholms Sandra Lind skal spille for Island. For Hørsholmtræneren er det både ærgerligt og godt med pausen:

-Det er en svær periode for os, fordi vi er godt kørende, siger Krone, så vi vil egentligt gerne spille kampe, men for nogle af de andre hold kommer det nok kærkomment. Der er selvfølgelig nogle ting, der skal arbejdes på, men jeg prøver også at lægge nogle alternative ting ind i den her periode, hvor der ikke er kampe. Forhåbentligt bliver det også lidt anderledes og sjovt at komme til træning, så det ikke bare er min sure stemme, de hører hele tiden.

Hørsholm kommer til næste kamp, der er på udebane i Værløse 19. november, som ligaens ubesejrede førerhold, mens SISU, på fjerdepladsen, tager imod Virum Vipers 17. november.

Foto er leveret af Markus Kluge.