Nyheder

Sikker hjemmesejr i grundspillets sidste kamp

Sisu vinder over Falcon 77-45 inden det går løs i Play-Off.

Mestrene fra Sisu er pt. skadesramte og stillede derfor op med kun 8 spillere i søndagens kamp mod Falcon. Tea Jørgensen har fibersprængning i hendes kalv muskel og var nødt til at sidde på bænken. I løbet af kampen vred Mathilde Colding Poulsen om på sin ankel og til sidst fik Julie Ilsby et trælår.

Det ser ikke ud som træner Hrannar Holm har særlig mange spillere til rådighed til træning i aften. Men forhåbentlig kan spillerne snart komme sig. Det er jo netop nu, som det gælder. Grundspillet er slut og nu starter slutspillet som spilles i to faser i Dameligaen. Først kommer de 8 deltagende hold i to mellemspilspuljer og til sidst spilles der semi-finaler og finaler.

Det tog holdene i går næsten fire minutter at ramme kurvene, men når de startede så var det hjemmeholdet det tog føringen. Sisu satte pres på gæsterne og scorede 18 points i første periode imod 7 fra Falcon.

Men gæsterne, med Elisabeth Brynaa Hansen som deres bedste spiller, fik styr på sit spil i anden periode, der endte 20-20. Stillingen i halvlegen var dermed 38-27.

Tredje periode startede som den anden, og efter syv minutter var forskellen stadigvæk ni points, 46-37. Men lige pludselig started Sisu's zonepres forsvar at virke. Falcon laved mange turnovers og Sisu kom til nemme scoringer.

I løbet af de næste tre minutter scorede Sisu 14 points, deraf satte Kiki Lund to 3-ere, mens Falcon kun scorede 2 points. Stilling inden sidste periode var 60-39 og faktisk game over. Sisu's dominans fortsætte i sidste periode og kampens slutresultat blev en sejr på 32 points, 77-45.

Falcons bedste spiller var Elisabeth Brynaa, hun scorede 11 points og tog 6 rebounds. Sofie Vincents Nielsen og Sarah Mortensen scorede 8 hver og Simona Bartkova 7.

Hos Sisu spillede hele holdet en god kamp, især i 3. og 4. periode. Kiki Lund scorede mest, 18 points, og Heidi Anton var meget effektiv med 13 points og 13 rebounds. Kasia Dyszkant scorede 15, Camilla Blands 11, Mathilde Colding-Poulsen 9, Julie Ilsby 7 og Nathalie Reshard 4.

Sisu's træner, Hrannar Holm, havde følgende at sige om kampen: "Vi prøvede noget i forsvaret som vi ikke har gjort længe. Det lykkedes i første periode men ikke i den anden. Der tabte vi fokus. Men så vendte vi tilbage til det vi ved, at virker, og så vandt vi sikkert. Nu håber jeg på, at vi snarest kan få holdet ud af skadestuen og ind på banen. Selvom vi har gjort det godt i år ligesom de sidste par år, så har vi ikke så mange spillere, desværre, og det er hårdt når omkring halvdelen er skadet. Vi passer meget på fitness og styrketræning og gør alt vi kan til at undgå skader. Men sådan er livet, en gang i mellem, ikke meget at gøre andet end at blive sund igen."