Nyheder

Sejr til Virum Vipers i 2. kamp i nedrykningsspillet.

Kampen måtte dog i overtid, inden Virum kunne tage hjem med en sejr på 6 point i bagagen.

Første periode er meget lige, og de to hold følges pænt ad. For hjemmeholdet er Emily White igen stærk under kurven, men flere spillere viser initiativ. Bolden bliver spillet godt rundt, og flere kommer på scoringstavlen; men med Emily White på bænken er det svært for Horsens at holde Virums Ashley Boggs fra at score. Hun scorer hele 12 point i første periode, derimod har Horsens BC godt styr på Ivana Kostic i hele denne periode son ender 19-22.

I anden periode er Horsens BC langt mere aggressiv både i angreb og forsvar. Flere 3 points scoringer lykkes, mens Virum Vipers brænder på mange af deres skudforsøg og lay–ups. Horsens BC får fat i mange rebounds og spiller bolden hurtigt op ad banen. I denne periode opbygger hjemmeholdet et pænt forspring og vinder perioden ,ed 22-11 og fører ved pausen med 41-33.

Men efter pausen har Horsens BC det svært. Forsvaret er slet ikke på plads. Flere spillere misforstår hinanden eller systemet, og det giver Cecilie Homann Tang, Ivana Kostic og Cecilie Klussmann mulighed for helt frie 3 points scoringer. I angrebet brænder Horsens på flere og flere forsøg. Snart er stillingen 49 -49 og derefter 55-59. Begge hold kommer på linjen. Her har gæsterne en også bedre scoringsprocent som vinder perioden stort med 29-16 og nu fører Vipers med 4 point inden de sidste 10 minutter.

Begge hold kæmper og får hurtige scoringer. For hjemmeholdet rammer både Pernille Weiland, Rebecca Houmøller og Enna Pehadzic på deres 3 point skud, og Emily White er på plads under kurven; men det tager også kun et minut for Enna at få 3 fejl, så hun midt i perioden må ud med sin 5. fejl. Disse og andre fejl giver Virum Vipers mulighed for at komme på linjen. Ashley Boggs kommer også ud med sin 5. fejl, men nu er Ivana Kostic varm. Hjemmeholdet var tæt på at køre anden sejr i hus, men et par uheldige beslutninger gør det lettere for Virum Vipers.

Perioden ender 28-23 og slutter 85-85, så holdene må i omkamp.

I overtiden kører hjemmeholdet træt, og der bliver ikke taget de rigtige beslutninger. For hurtige afslutninger og brændte skud præger overtiden, og selvom Ivana Kostic kommer ud med sin 5. fejl, så formår Horsens BC ikke at udnytte det til en fordel. Imponerende er det derimod, at Emma Braunsteig Poulsen kommer ind fra bænken og tager over for Virum Vipers. Overtiden ender 8- 14 og Vipers vinder kampen med 91-98.

Topscorer for Virum Vipers: Ashley Boggs : 26 point

Topscorer for Horsens BC: Emily White: 28 point

 Stiliingen i serie på bedst af 5 kampe er nu 1-1 og kamp 3 spilles på lørdag i Virum.

Referat skrevet af Bente C. Sanchez