Nyheder

Sejr til Virum GO DREAM i debut

Så er Virum Go Dream i gang i Dameligaen. Og det med manér. Ikke alene på banen, men også udenfor, var debuten i den bedste liga en stor succes. Ikke mindre end 120 gæster var på plads til spisning inden kampstart. De fulgtes ind til kampen sammen med yderligere et par hundrede tilskuere, og tilsammen skabte de en perfekt og stemningsmættet ramme om aftenens opgør i Virum Hallen.

Desværre blev kampen præget af et alvorligt uheld. Midt i 4. quarter vred Emilie Schirmer så uheldigt om i knæet, at hun måtte udgå og efterfølgende køres på skadestuen i ambulance. Synd for Emilie og synd for Virum Go Dream, der ikke får let ved at erstatte hende.

Selve kampen endte med Virum Go Dream sejr 78-63 efter en halvlegsføring på 34 – 28. Men tallene snyder. For der var i det meste af kampen tale om et jævnbyrdigt opgør.

Basketball er et statistikspil, og det er ofte dér, man finder forklaringen på resultatet. Det gjaldt også i dagens kamp. Se for eksempel på skudprocenterne. Virum Go Dream ramte 64 procent af deres 2-pointskud (21 af 33). SISU måtte nøjes med at se 40 procent, eller 19 ud af 47 skud tælle. Bedre gik det ikke for SISU’s forsøg på at hente 3 point ad gangen. Det lykkedes faktisk kun 1 gang ud af 24 forsøg. En skudprocent på 4.

Kampen var fysisk og blev spillet i et højt tempo. Det var derfor interessant at følge, om de mange unge spillere, som begge hold råder over, kunne følge med. Det kunne de i store træk, uden dog at toppe stats’ne.

Kampens store spiller var uden tvivl Nikoline Østergaard. Hun binder simpelthen Virum Go Dream sammen med sin boldsikkerhed og sit overblik. Et overblik som i løbet af kampen blev vekslet til 12 assist og 16 point. Det gjorde hende dog ikke til kampens topscorer. Den titel løb SISUs Olivia Applewhite med for anden kamp i træk.

SISU havde det svært med Virum Go Dreams fysiske forsvar. Et godt eksempel på det, er SISU’s amerikanske guard, der i den seneste kamp mod Hørsholm lavede 24 point. Mod Virum Go Dream, måtte den hurtige guard nøjes med 5.

Sæsondebut med  sejr til Virum Go Dream på 78-63 (13-13, 21-15, 16-22, 28-13).

Virum Go Dreams topscorer blev Melissa Gilkey med 17 point efterfulgt af Valerie Driscoll og Nikoline Østergård med hver 16 point.

SISU’s og kampens topscorer blev Olivia Applewhite med 22 point fulgt af Camilla Blands med 15 point.