Nyheder

Sand gysersejr til Hørsholm i Dameligaens åbningskamp

Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF åbnede sæsonen i Dameligaen med en gigantisk overtidsgyser.

Et Aabyhøj-skud fra den anden side af midten sendte kampen i overtid, hvor Hørsholm var bagud med tre i sidste minut inden hjemmesejren blev sikret 75-77.

I den regulære spilletid så Hørsholm ud til at have styr på kampen med en fire-points føring med blot 7,5 sekunder igen, efter to sikre straffekast af Ivana Jovanovic, men Aabyhøj lavede et lille mirakel. Århusianerne brugte bare fire sekunder på at sætte Alberte Rimdal op til en tre-pointer og reducere til 62-61.

Herefter fejlede de straks Hørsholms amerikanske guard Sidney Rielly, som iskoldt satte to straffekast til det, der med to sekunder igen og ingen timeouts til Aabyhøj lignede en Hørsholmsejr. Sådan skulle det ikke gå, for Ida Krogh tog to driblinger og udlignede fra den anden side af midten, til vild jubel for Aabyhøjs tilskuere og spillere.

Aabyhøj tog det momentum med ind i overtiden, hvor Hørsholm godt nok scorede først ved Rielly, men udeholdet  derefter tog initiativet og blandt andet med fire point fra Rimdal gik i front 70-73.

Stemningen blandt de over 200 tilskuere var spændt og der blev næsten totalt stille i hallen, mens der gik næsten to minutter uden hjemmeholdet scorede, indtil Rielly igen satte en tre’er med 46 resterende sekunder og det hele eksploderede.

I den anden ende missede Camilla Lind en tre’er for Aabyhøj, og Hørsholm spillede uret ned til fire sekunder, inden Ivana Jovanovic gik til kurven og blev fejlet. Hun satte begge straffekast og Aabyhøj kaldte timeout bagud 75-73.

Timeouten førte imidlertid ikke til en scoring, da Aabyhøj mistede bolden og måtte fejle Hørsholms Caroline Bornemann med 5,6 sekunder igen. Den unge Hørsholm-spiller ramte det første straffekast, men missede nummer to, men der tikkede ikke mere end et halvt sekund af uret, da hjemmeholdets Marie Louise Blyme blev dømt for en fejl i reboundsituationen.

Ida Krogh reducerede med to sikre straffekast til 79-75, inden Aabyhøj skyndte sig at fejle Josephine Tullin. Den erfarne guard ramte det sidste straffe, for en to-points føring og denne gang gik Ida Kroghs skud fra midten ved siden af.

Efter kampen så Hørsholm-træner næsten forpustet ud:

-Det var spændende, det var det, men også sjovt, sagde Jesper Krone med et stort smil. Den første kamp er altid vanskelig, fordi man ikke ved, hvor man selv og de andre står. Vi kunne nok godt have været mere effektive, men det kunne Aabyhøj på den anden side også. Og så er det jo fedt at starte med en spændende  kamp, så vi får folk i hallen hver uge.

Da der kun er spillet en enkelt kamp, går Hørsholm i front af Dameligaen, i hvert fald indtil kampen mellem BK Amager og BMS Herlev Wolfpack er spillet senere på dagen.