Nyheder

Sæsonens største sejr til Stevnsgade BBK over Horsens BC

Horsens BC var lørdag på besøg i Nørrebrohallen til grundspillets sidste kamp.

De to hold har to gange i sæsonen mødt hinanden begge gange i Horsens. I den første turneringskamp førte Horsens lige fra start og først ind i fjerde periode tog Stevnsgade føringen til en kneben sejr, der kunne have gået begge veje. Ugen efter mødtes holdene igen i pokalturneringen, nu med en lidt mere komfortabel Stevnsgade sejr som resultat.

De seneste to kampe har angrebsspillet virkeligt fungeret hos Stevnsgade pigerne. Smukke kombinationer, god fart og gode afslutninger, desværre har skudprocenterne ikke været imponerende, men det skulle vise sig, at gå anderledes i dag.

Seneste kamp for Horsens var en lige kamp mod Åbyhøj, som Horsens tabte, men hvor Emily White var kampens store spiller med 27 point og en scorings procent på 100!

Horsens ligger godt nok sidst i Dameligaen med blot en enkelt sejr og med nogle ordentlige hug ind i mellem. Men det skyldes dels en lille trup, der uheldigvis har været hårdt ramt af skader og nogle tætte kampe, der er blevet tabt.

Til lørdagens kamp var det unge Horsens hold igen næsten intakt, med en forstærkning af meget unge og talentfulde Enna Pehadzic, der har været nogle måneder i Italien og spille.

Efter 2 min i kampen er det helt lige 4-4 - og efter det 5. minut er stillingen stadigt lige 8-7, men så får Stevnsgade fart i spillet og skuddene regner i mod Horsens zone de næste to minutter, hvor Stevnsgade laver et 12-0 run til stillingen 20-7. Man fornemmede, at Horsens ville få det svært i dag. Resten af perioden byttes point til stillingen 27-16 ved indgangen til anden periode.

Midt i anden periode får Horsens Emily White sin 3. personlige fejl og får samtidig en skade og spiller ikke mere i kampen, hvilket virkelig var en bet for Horsens pigerne. Imidlertid kommer Horsens igen ind i kampen, da de i det tredje minut reducerer Stevnsgade føringen til 29-23.

Men der efter står der Stevnsgade på resten af perioden til en komfortabel halvlegsføring på 52-31, hvor særligt Iben Soltau gjorde sig bemærket med 13 point og tre 3´ere.

Der var nu ingen tvivl om, at Stevnsgade ville vinde kampen. Horsens gav dog ikke op og kæmpede videre. Særligt Enna Pedahzic var en fornøjelse af se på. Hun er et kæmpe talent med en god fysik og god højde. Anden halvleg starter lige, så stillingen efter 3 minutter er 57-36, men der efter overtager Stevsngade igen initiativet og spiller flot, flot basketball med fine kombinationer og sikre skud, hvilket medfører at holdet er foran med 35 point efter periodens udløb til stillingen 77-42.

I fjerde periode tromler Stevnsgades angrebsmaskine hen over Horsens, der dog nok spiller deres bedste periode i kampen. Via 94-47 i det sjette minut ender det med en kæmpesejr på 50 point til Stevnsgade. Slutresultat 108-58.

Kigger man på statistikkerne efter kampen, fortæller de lidt om Stevnsgades effektivitet. Skudprocenter på 45 fra 3´eren, 82 på straffe, hele 53 rebounds og 12 turn overs. Horsens havde modsat fine procenter fra 3´eren med 39, 32 rebounds og 14 turnovers.