Nyheder

Så er det i aften det går løs

De regerende danmarksmestre skal møde BK Amager, som heldigvis kun var ude af ligaen i en sæson. Vi er glade for at de er tilbage igen.

Ligaen er også glade for at Aabyhøj IF har valgt at spille i den højeste dameliga og de får følgeskab af BMS/Herlev Wolfpack som med to unge hold skal forsøge at bide sig fast i ligaen.

Som Lemvig allerede har antydet i deres preview, som kan ses andetsteds her på sitet, tyder alt på en rimelig jævnbyrdig sæson. Hvor dog Hørsholm 79ers ikke helt kan løbe fra favoritværdigheden.

Det bliver spændende at se hvordan sæsonen kommer til at forløbe. Hvordan klarer de unge mandskaber sig og hvordan præsterer de udenlandske profiler - der er meget at følge med i.

I år har ligaen valgt at have et grundspil hvor alle møder hinanden, både ude og hjemme. Herefter laves der to puljer med fire hold i hver. I dette mellemspil møder de fire hold i hver pulje hinanden ude og hjemme. Alt efter placering i grundspillet tager klubberne point med over i mellemspillet.

De to øverst placerede hold i hver mellemspilsgruppe, kommer til at møde hinanden i semifinalerne, som spilles bedst af fem kampe. Finaleserien bliver også på fem kampe - og som altid spiller vi en bronzekamp.

Da vi har startet lidt senere i år, bliver afslutningen ligeledes skubbet og vi forventer at kunne kåre en danmarksmester i midten af maj 2019.

Så kære fan, frivillig, spiller og dommer. Lad os mødes i hallerne og nyde endnu en sæson med god damebasket.

Organisatorisk sker der også noget i dameligaen i denne sæson. Vi har indgået et strategisk samarbejde med DBBF for at få skabt en positiv udvikling af dameligaen og dansk damebasket generelt. Fokus de kommende sæsoner vil være på styrkelse af klubberne og ligaen, fastholdelse af vores eksisterende DL spillere og vækst i pigeafdelingerne i DL klubberne. DL er meget glade for at DBBF’s engagement og ser frem til at komme i gang med samarbejdet.

Første skridt er at få nogle flere kræfter til at drive ligaen, og vi er nu i fuld gang med at lede efter en dygtig projektleder. Jobopslaget ligger på hjemmesiden, og vi håber du vil gøre relevante kandidater opmærksom på det.

Vi ses under kurven -

Robert Rømer - Dameligaen