Nyheder

Så er der igen Dameliga basket i Værløse

Det er efterhånden fire år siden, der senest blev spillet Dameliga-basket i Søndersøhallen i Værløse. Dengang var det med Hanna Sheikh i spidsen for Værløse. Dagens kamp var også med Hanna Sheikh i spidsen. Desværre var det denne gang for modstanderne fra Stevnsgade Superwomen.

Stevnsgade vandt med 38–76 efter at have ført med 20–41 ved pausen.

Efter et målrettet, flerårigt talentarbejde, der blev kronet med guldmedaljer i sidste sæsons 1. division, er det nu blevet tid igen til Dameligabasket i Søndersøhallen i Værløse. Og lad det være sagt og fastslået straks: Det blev en hård hjemmebanedebut, hvor Værløse fik mere end én erfaring med hjem, men også en kamp, hvor Værløse i lange perioder fik vist, at de hører hjemme i Dameligaen.

Værløses headcoach Anja Andersen havde i forvejen spået, at det ville blive en ”ungdommen mod rutinen” kamp. Det blev det også. Og hvis man skal fortsætte ud af det spor, så blev det en kamp mellem Ungdommen og rutinen personificeret ved Hanna Sheikh. Med 24 point, heraf de 21 fra 7 tre’ere var den tidligere Værløse-spiller kampens helt store profil.

Værløse lagde ellers fint ud foran det store hjemmebanepublikum, og Stevnsgade måtte hele 4 minutter ind i kampen, før det lykkedes for det stjernespækkede hold at bryde Værløses forsvar og sætte den første scoring. Herefter kiggede Stevnsgade sig ikke tilbage, men fik for alvor vist, hvorfor mange regner dem blandt favoritterne til mesterskabet.

At blive mester er ikke én af Værløses ambitioner. Det er det derimod at blive bedre for hver kamp. Og der er ingen tvivl om, at det unge hold har meget talent og vilje at bygge på. I de perioder hvor det gik bedst, spillet flød hurtigt og aftaler blev overholdt, ja i de perioder gik det mere end bare ok. Det gik faktisk rigtigt godt.

Værløse er normalt et rigtig godt skydende hold. Bare ikke i dag. Med en 3’er procent på 17 (4 af 23) mod Stevnsgades 40 (12 af 30) er meget af historien om dagens kamp fortalt. Heller ikke 2’erne er noget at skrive hjem om: Værløse havde 22 pct eller blot 9 ud af 40 forsøg.

Topscorer for Værløse blev Paige Cashin med 8 point og 6 rebounds mens Trine Drejer havde 7 point og 5 rebounds. For Stevnsgade blev Hanna Sheikh med 24 point og 6 rebounds både Stevnsgades og kampens topscorer mens Ena Viso lavede 13 point og 6 rebounds.

Næste kamp for Værløse er allerede på onsdag, hvor Lemvig Basket kommer på besøg i Søndersøhallen.