Nyheder

Runde 14 preview

Midt i pokalsemifinaler og et damelandshold der skal ned og slå både Italien og Tjekkiet, for så at være klar til EM-slutrunden – har 79ers og Åbyhøj en udsat kamp, som skal afvikles.

Hørsholm 79ers – Åbyhøj IF (lørdag kl 14:00 Hørsholmhallen)

Begge hold kommer med friske nederlag fra tirsdagens LP-semifinaler. 79ers i et defensivt battle med Amager, hvor et sjældent 4p spil fra Gritt Ryder, bragte Hørsholm, blot et enkelt skud fra at udligne.

Også Åbyhøj i et super energisk comeback – nede 52-33 v. pausen, var faktisk kun et enkelt skud fra at komme helt op og fuldføre og ”stjæle” sejren.

Hvad der fylder mest hos de to mandskaber – LP-semifinaler, kommende landskampe eller det faktum, at 79ers har en gevaldig revanche til gode fra sidste uges 102-66 skudopvisning i Åbyhallen, kan være svær at spå om. Mit bud er dog, at det er et revanche hungrende hjemmehold, som vil gøre alt for at skabe balance.

Kampen har flere interessante match-ups og coach for BMS Herlev Wolfpack Morten Thomsen kommer her med sit syn på kampen:

Malene Lind, som er DL’s topscore og kommer fra 32p i tirsdagens LP semi, må være en del af pre-game. Sammen med Alberte Rimdal, som ligeledes er med i landstrænerens trup, danner de to en skræmmende duo. Alberte kommer fra 26p og høje procenter i de to holds seneste kamp.

Hjemmeholdet kommer med 3 landsholdsspillere, hvor specielt Gritt Ryder, kan få en dirigent rolle og måske en direkte match-up med en af gæsternes scorende profiler. Hørsholm har en del dygtige forsvarsspillere på netop guard pladsen, og det bliver udslagsgivende for hvorvidt de lykkes. Elisabeth Brynås, Kristine Risager og måske Ida La Cour, som senest gjorde fin figur mod Amagers landsholds guard Anna Seilund, får deres hænder fulde.

Resultat: Hørsholm er mest trætte af at tabe og får samlet energi, til at få stoppet Åby og vinder en relativ lige kamp med 5+