Nyheder

Preview sidste spillerunde i grundserien

Morten Thomsen fra BMS Herlev Wolfpack kommer her med sit bud på de sidste 2 kampe i årets grundspil.

Semifinalerne er på plads – BMS Herlev Wolfpack begynder lørdag mod Åbyhøj IF og dagen efter tager BK Amager imod 79ers fra Hørsholm. To meget åbne serier, imellem 4 hold, som har givet hinanden mange gode kampe i årets udgave af DL. Holdet fra Gentofte – SISU fortjener også ros, da de har kæmpet på og flere gange, har været lige ved at drille og tage en skalp.

Inden semifinalerne skal vi havde ”overstået” kampe, som på papiret ikke betyder noget; men omvendt ligger de så tæt på slutspillets åbning, at jeg er sikker på at alle ville teste og forsøge at komme skarpe ud af grundspillet og godt i gang med kamp 1.

Hørsholm 79ers – SISU (onsdag kl. 19:00)

Kampen skulle egentlig være spillet i Gentofte; men et testcenter har flyttet opgøret nord på.

I de to holds seneste opgør, havde SISU chancen for at tage en sejr. 79ers savnede nogle profiler og det åbnede en dør på klem. Det var som om, at spillet blev forkrampet, da man nu åndede en chance. Chancen blev forspildt og det blev den i høj grad, fordi Hørsholms ”bænk” leverede og spillede til det meste af kampen.

79ers har brug for at give deres profiler nogle minutter, så de er klar til søndagens brag. Det gør, at SISU får svært ved at komme til fadet og tage sejren. Gritt Ryder bør være tilbage og være den afgørende faktor for udfaldet i kampen.

Hvis SISU skal overraske, skal de fortsætte hvor de senest slap, nemlig med at ud-rebounde Wolfpack. Kan de gøre det mod Hørsholm og samtidigt score i feltet, så har de en chance.

Mit bud er, at 79ers vil op i gear til Amager kampen og at de derfor vinder kampen med 15+

Åbyhøj IF – BK Amager (onsdag kl. 19:00)

Begge hold står foran vigtige kampe i weekenden. Skal man hvile lidt nøglespillere, eller…?

Åby har mistet deres største profil og kandidat til Årets Spiller i DL; men Åby holdet er meget mere end Malene Lind. De sidste kampe jeg har set dem spille, har Wich været stærk i defensiven og samtidigt udfordret fra afstanden omkring straffelinjen. Duoen Rimdal/ Sandbäck kan splitte de fleste ad og få skabt nok uro og tiltrække hjælp, så Åbys skytter får tid og plads til at putte point på tavlen i Åbyhallen.

For gæsterne kunne det være fristende, ikke at hvile spillere; men dog at fordele minutterne, så alle er friske til søndagens dyst. Hvis Amager kan spille med deres stærke første 5 – formodentlig den stærkeste i DL, så er de utrolig svære at matche og i de perioder, vil de også sætte sig på Åby og få skabt et hul.

Spørgsmålet er, i hvor stort omfang, Åby formår at stresse gæsterne, så snart de går til bænken. Det sidste tror jeg bliver den afgørende faktor. Begge hold har brug for at spille sådan som de gerne vil spille i den første semi, derfor tror jeg at Amager bliver for stærke og tager fra Århus med 10+ i bagagen.