Nyheder

Preview for kvartfinaler i dameligaen

SISU head coach, Hrannar Holm, giver her hans bud på kvartfinaler:

SISU (1) - Horsens IC (8): 2-0.

Første kamp - søndag 10. marts kl. 16.00

Mon det ikke vil være nogenlunde klart? Forskellen mellem holdene rigtig stor. SISU har vundet alle kampe og Horsens tabt alle.

Sæsonen må have været hård for det unge Horsens hold. De har kæmpet og gjort alt hvad de kunne, men uden succes. De har uden tvivl talentfulde spillere, som Sarah Bersang, Julie Ravn og Sophie Wich, men der mangler meget mere styrke og erfaring til at vinde kampe, især mod ligaens bedste hold.

Jeg tror SISU vinder første kamp stort, 90-50, og serien 2-0.

Lemvig (2) - Åbyhøj (7).

Første kamp - søndag 10. marts kl. 19.00

Lemvig har lige vundet over Åbyhøj med næsten 30 points forskel. Jeg er sikker på, at Thomas Press og hans damer meget gerne vil præstere bedre i slutspillet.

Det gør de også, men de mangler fysik og bredde til at være en trussel i alvor. Emilie Hatch, Sarah Schicter og Mallory Moore er for stærke under kurven for Kelly Meredith og co.

Maria Jespersen har udviklet sig flot og er blevet en meget alsidig spiller, men Åbyhøj holdet har for få våben, især efter Sofie TP blev skadet.

Lemvig vinder på søndag, 77-57 og de vinder også i Åbyhøj. Det bliver 2-0 til Lemvig.

Falcon (3) - BK Amager (6).

Første kamp - lørdag 9. marts kl. 13.30

Falcon har vundet over Amager tre gange i grundspillet og er selvfølgelig storfavorit i denne kvartfinale. Amager holdet har faktisk spillet deres bedste spil på det seneste, hvor de har vundet fire ud af fem kampe. Måske er de blevet stærkere og kan bide skeer med Falcon.

Begge hold er meget afhængig af enkelte spillere, Falcon af Jessica Fuller og Amager af Catharina Jensen, begge to har spillet rigtig godt hele sæsonen. Men hvis Amager for alvor vil have en chance til at vinde over Falcon, så bliver spillere som Emilie Fogelstrom og Ida Klussman nødt til at vise deres allerbedste spil.

Det bliver svært, fordi at Falcon spiller et tæt og aggressivt forsvar. Netop Falcons forsvar bliver afgørende på lørdag og de vinder første kampen, 69-55.

Amager kunne måske vinde på hjemmebane, men Falcon kommer videre, 2-0 eller 2-1.

Hørsholm (4) - Værløse (5).

Første kamp - lørdag 9. marts kl. 13.30

Uden tvivl kvartfinalernes mest spændende opgør. Værløse vandt 2 gange i grundspillet, Hørsholm 1 gang, men kun 1 gang spillede holdene en tæt kamp; i Hørsholm i november, 49-52.

Holdene er meget forskellige og har forskellige styrker. Værløse har ligaens topscorer, Alexandra Chili og burde være stærkere under kurvene med Rikke Fabricius og Janet Hatfield. Hørsholm har Maja Gerlyng og Therese Deemand som bedste spillere, de ar alsidige, begge to og relativ stabile. Ud over dem har de mange dygtige spillere, især hurtige og aggressive guards, som kan på en god dag både tage bolden til kurven og score udefra.

Forsvaret bliver vigtigt for begge hold. Hørsholm skal stoppe Chili og Værløse skal få styr på guardsenes "cuts" og "drives". Begge hold har tabt to sidste ligakampe og møder derfor sultne op.

Coachene Johan og Jesper har studeret hinandens taktik og det bliver en interessant duel. Jeg tror at Hørsholm vinder den første kamp, 68-62, men at Værløse tager kamp nr. 2, 66-65. Så står det 1-1 og kamp nr. 3 bliver rigtig spændende ... :)