Nyheder

Preview for dameligaens runde 13

I denne uge er det Lemvig, der kommer med bud dameliga runden:

Årets sidste runde i Dameligaen byder på fire kampe, hvor holdene fra top-4 møder hold fra den nederste halvdel. Det burde give fire sikre favoritter, men sådan er det ikke nødvendigvis.

Horsens BC-SISU (lørdag kl. 14.00)

I rundens første kamp er der dog tale om en klar favorit, når Horsens tager i mod SISU. Det er top mod bund, og der bør ikke være tvivl om kampens udfald.

SISU har på det seneste spillet uden blandt andet Marie Malone, men det ser ikke ud til at have haft stor betydning. Det vil det heller ikke få lørdag, og for begge hold er det formentlig blot en kamp, de skal overstås, så der kan blive julepause.

Åbyhøj-Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.00)

Rundens anden kamp ser mere åben ud. Åbyhøj tager hjemme mod Hørsholm, og netop de to hold giver ofte hinanden store udfordringer.

Begge hold har været inde i en positiv udvikling på det seneste, og Åbyhøj har leveret gode præstationer trods fraværet af blandt andre Kelly Meredith. Men Åbyhøj skal spille rigtig godt i denne weekend, hvis Hørsholm skal besejres.

Hørsholm er kommet tilbage på vindersporet, og ser ud til at være kommet over tabet af flere spillere tidligere på sæsonen. Senest har holdet overtaget 3. pladsen, og Hørsholm ser ud til at slutte året rigtig stærkt af, hvilket nok også giver dem sejren i Åbyhallen.

BK Amager-Falcon (lørdag kl. 14.30)

På Amager kommer Falcon på besøg til en kamp, hvor der er vigtige point på spil for begge hold. BK Amager kan med en sejr holde fast i midtefeltet, og den vigtige 4. plads. Falcon har samtidig brug for en sejr for at blive i top-4.

Begge hold har spillet meget svingende på det seneste, og den slags kampe kan falde ud til begge sider. Falcon må dog påtage sig favoritrollen. De har fordel af både fysik og rutine på holdet, men spørgsmålet er, om de formår at udnytte fordelene, eller om BK Amagers energi kan bryde igennem og give holdet initiativet.

Kampen ser mere åben ud, end man skulle tro for blot få uger siden, men Falcon bør stadig vinde, og gå på juleferie med en succes i bagagen.

Lemvig-Værløse (lørdag kl. 14.30)

Rundens sidste kamp står mellem Lemvig og Værløse. Også her er der tale om en kamp, som kan blive mere lige end tabellen viser. Lemvig må naturligvis påtage sig favoritværdigheden. Vestjyderne har blot tabt to kampe i denne sæson, og har netop kvalificeret sig til deres første pokalfinale nogensinde.

Men netop semi-finalerne i pokalturneringen har måske taget så meget opmærksomhed, at det kan koste lidt i ligakampene. Det så man en snert af i den seneste kamp mod BK Amager. Her kom Lemvig ikke for alvor i gang, men var alligevel stærke nok til at hente sejren til sidst. Mod Værløse kan det også blive svært, hvis ikke man er helt klar, så måske bliver kampen mere tæt end forventet.

Værløse har på det seneste haft svært ved at finde stabiliteten, og det har ført til et par nederlag i kampe, som godt kunne være vundet. Senest tabte Værløse til Hørsholm, og Værløse er formentlig ivrige efter at slutte året med en sejr. Begge hold kan være uden nøglespillere på grund af skader, og det kan sætte sit præg på kampen. Men Lemvig kan ikke komme udenom at være favorit.