Nyheder

Preview - 3. runde

Hermed et blik på ugens kampe fra Lemvig:

Efter to runder er Dameligaen blev delt i to halvdele, med fire hold, der har vundet begge sine kampe, og fire hold, som endnu mangler at få point på kontoen. Det vil dog alt sammen blive ændret i løbet af denne uge, eftersom de fire hold i toppen mødes indbyrdes, og dermed mødes også de nederste fire indbyrdes.

Hørsholm 79ers-SISU (onsdag kl. 19.00)

(Hørsholm-Sisu kampen blev spillet igår og det blev til en sejr til SISU, red.)

Onsdag aften mødes Hørsholm og SISU i den første topduel siden finalerne i sidste sæson. Dengang lykkedes det Hørsholm at presse SISU ud i fem kampe, og dermed var Hørsholm det eneste danske hold, der evnede at besejre SISU. Siden dengang har Hørsholm dog mistet flere nøglespillere, og selvom de er kommet dygtige erstatninger til, så skal der nok lidt mere tid til, før kollektivet er spillet helt sammen.

Senest havde Hørsholm store problemer mod Åbyhøj, og kampen gav et vink om, at Hørsholm stadig mangler noget stabilitet i deres spil. De første to kampe har dog også vist, at Hørsholm i Emilie Hesseldal har fundet en spiller som vil blive en vigtig profil i ligaen, og som udmærket kan lukket hullet efter tabet af flere spillere fra sidste sæson. Hørsholm mangler dog lidt fysik, og det kan give problemer mod SISU, som senest fik en forventet sikker sejr over Horsens.

Ellers er SISUs fokus lige nu mest rettet mod at få fundet det nødvendige niveau inden EuroCup begynder. SISU har fået endnu mere bredde i truppen, men det kræver tid at fordele rollerne på holdet og dermed udnytte ressourcerne optimalt. Kampen mod Hørsholm kommer for SISU på et godt tidspunkt set i det lys. SISU er igen i favoritrollen, selvom Hørsholm er et af de hold, som kan presse SISU. Men lige nu er forskellen på de to hold nok for stor til at det for alvor bliver spændende. Kampen spilles onsdag aften, da den skulle være vist som TV-kamp på Kanal Sport. Desværre har tekniske problemer i hallen ændret de planer, så kampen ikke vises alligevel.

Lemvig-Falcon (lørdag kl. 14.30)

Rundens anden topkamp spilles i vestjyskBANK Arena, hvor Lemvig tager imod Falcon. Begge hold har fået en god start på sæsonen med to sikre sejre. Falcon var i sidste sæson bundhold, og der var langt mellem sejrene.

I denne sæson er ambitionerne dog helt anderledes for falkene. Tilgang af rutinerede profiler som Josefine Sørensen, Simona Bartkova og Sofie Vincent Nielsen giver holdet helt nye strenge at spille på for det nye trænerteam med Ole John Nielsen og Ole Vincent. Særligt den seneste sejr over BK Amager viste, at Falcon for alvor er på rette vej. Jessica Fuller ser ud til at finde et højere niveau end hun viste sidste sæson, og samlet set peger meget i retning af, at Falcon bød have holdet til at fastholde pladsen i toppen.

Lemvig har ikke på samme måde fået tilgang i forhold til sidste sæson, men der er skiftet på et par enkelte pladser, og det virker til at være sket forholdsvis smertefrit. Den store forskel på holdet er først og fremmest, at de unge spillere har fået et års vigtig erfaring, og dermed er indgangen til denne sæson helt anderledes end for et år siden. Emily Hatch og Ivana Udovalieva er tilbage som centrale figurer på holdet, men mange andre har budt ind og taget ansvar.

Kampen mellem de to hold se meget åben ud, og er måske rundens mest spændende opgør. Derfor er det også svært at udpege nogen klar favorit, for selvom Lemvig har fordel af hjemmebane, så har Falcon flere gange vist at de kan gøre det godt i det vestjyske.

BK Amager-Horsens BC (lørdag kl. 14.30)

BK Amager har ikke haft heldet i de to første kampe. I første runde kom man pænt ud af opgøret mod Hørsholm trods et nederlag, og i sidste runde kom man på glatis mod Falcon.

Nu er holdet tilbage på hjemmebane og får besøg af Horsens, som i sidste runde tog hjem fra København med et klart nederlag i SISU. Kampen bør give den første sejr i sæsonen til BK Amager, der i forhold til Horsens har lidt mere rutine og mere bredde i truppen.

Begge hold vil gerne spille i et højt tempo, men Horsens mangler nok stadig lidt rutine til at tage initiativet fra et hold som BK Amager. Begge hold har brug for en succesoplevelse, men BK Amager har nok mest brug for pointene.

Horsens har stadig grund til at have mere fokus på spillet end resultaterne. Det vil være naturligt for holdet at have brug for mere tid før sejrene nødvendigvis kommer, og den største udfordring for Martin Madsen er at fastholde fokus på de rigtige ting hos holdet. BK Amager bør derimod blive bekymret, hvis ikke der kommer point på kontoen i denne weekend.

Værløse-Åbyhøj (lørdag kl. 14.30)

Lørdagens tredje kamp står mellem Værløse og Åbyhøj. Begge hold kom ud af sidste runde med skuffelser. Værløse tabte større end forventet til Lemvig, og Åbyhøj var meget tæt på at vinde ude mod Hørsholm. Derfor er det formentlig to meget sejrssultne hold der mødes i Søndersøhallen.

Begge hold har allerede mødt Lemvig i denne sæson, og bedømt ud fra indsatsen i de to kampe kan det være svært at udpege nogen klar favorit. Værløse ser ud til at have lidt flere spillemæssige muligheder, men de nye spillere er ikke for alvor spillet sammen endnu, så måske kan Åbyhøj slide sig til en sejr.

Særligt hvis de grønne for held af deres aggressive spillestil, som ofte lægger et stort pres på modstanderne. Åbyhøj mangler måske lidt fysik i forhold til Værløse, til gengæld kan de matche hjemmeholdet tempomæssigt og måske sætte en stopper for Alexandra Chili, som scoringmæssigt har domineret Værløse. Til gengæld er Alberte Dokkedal ikke tilbage på samme niveau som for et år siden, og skal Værløse finde tilbage på et stabilt højt niveau, så skal flere spillere melde sig ind. Samlet set er der lidt mere, der peger i Værløses retning end i Åbyhøjs, men bliver det tæt, kan det blive til Åbyhøjs fordel.