Nyheder

Pokalmestrene slår 79ers

Lørdagens Dameligakamp mellem Hørsholm 79ers og Stevnsgade i den bedste basketballrække var en direkte duel om andenpladsen i grundspillet, som giver et point med videre i mellemspillet mellem ligaens fire bedste hold. Det var en duel som Stevnsgade trak sig ud af som vindere med scoren 75-80.

Lemvig havde allerede sikret førstepladsen, der giver to point med videre, så kampen om andenpladsen stod mellem ligaens nummer to og tre. Med en sejr kunne Stevnsgade bringe sig á point med Hørsholm, med en kamp mod Bundproppen SISU i baghånden, som så vil give dem andenpladsen.

Hørsholm var i store perioder af kampen i førersædet og foran 70-60 med lige under otte minutter igen så andenpladsen sikker ud for Nordsjællænderne. Momentum skiftede imidlertid så fuldstændigt over til Stevnsgade og over de næste fem minutter scorede Hørsholm ikke og Stevnsgade kunne bringe sig foran 70-76 inden Iben Slotau med et straffekast og en tre’er stoppede blødningen.

Med et minut igen stod der således 74-78 og Hørsholm skulle afslutte godt for at nå andenpladsen. Stevnsgades Amalie Dokkedal missede tæt på kurven og Hørsholm sikrede sig rebounden, hvorefter Stevnsgade fejlede Emilie Schirmer, der satte et af to straffekast. Stevnsgade fik igen et skud afsted, der røg ved siden af, men selv om Hørsholm sikrede sig rebounden, endte det alligevel med at være Stevnsgade bold, da en hårdt presset Frederikke Mollerup mistede bolden ud over sidelinjen.

Med 27 sekunder igen og foran 75-78 havde Stevnsgade således alle chancer for at erobre den vigtige andenplads, men i stedet begik Ida Preetzman angrebsfejl med 19 sekunder igen, så Hørsholm fik bolden. Heller ikke Hørsholm kunne dog holde fat i bolden og med 8,5 sekunder igen fik Stevnsgade bolden og da Mie Kristine Ceccardi sikkert satte to straffekast kunne Nørrebroklubben sikre sig andenpladsen med en 75-80 sejr. 

Topscorer for 79ers blev Ivana Jovanovic med 16 point. For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 17 point.