Nyheder

Oprykkerne fra Stevnsgade BBK i finalen

Lørdag aften var kulissen sat i Nørrebrohallen for den anden semifinale mellem BK Amager og Stevnsgade BBK med 170 spisende gæster inden kampen og mere end 400 i hallen til kampstart.

Den første semifinale i Amagerhallen tirsdag for inden havde været et sandt drama, der kunne have gået begge veje, men endte med en 1 point sejr til Stevnsgade efter omkamp, da den ordinære spilletid endte uafgjort.

Derfor var lørdagens kamp en mulighed for Stevnsgade for at sikre sig den afgørende sejr, der kunne sende dem i finalen og en mulighed for BK Amager til at kaste holdene ud i en tredje og afgørende semifinale på hjemmebanen i Amagerhallen.

Stevnsgade startede bedst og bragte sig foran 5-0 i det 2. minut på en 3 point scoring af Ida Tryggedsson Preetzmann og et lay-up af Iben Soltau. Men Stevnsgades føring blev i løbet af to minutter forvandlet til 5-12 efter et 12-0 run med hele 7 point af en kampens store spillere Maria Roost Dinesen. Resten af perioden byttes point til 1 periodes slutresultat 15-20 til gæsterne.

Anden periode starter BK Amager bedst og bringer sig hurtigt på 17-25, men Stvensgade scorer to gange til 21-25. Keona Bryant – BK Amagers topscorer i kampen – svarer igen med 5 point i streg til en 21-30 føring til BK Amager. Igen følges holdene ad resten af perioden, der er præget mere af nervøst spil og kampens betydning end fejende flot basketball. Ved pausen er stillingen 28-38.

Der var inden halvlegen begyndt at brede sig en stemning i hallen af, at kampen måske var tæt på en afgørelse. Stevnsgade var dårligt skydende og angrebsspillet var langsomt og stillestående, mens BK Amager langt nemmere kom til gode afslutninger og en 10 points føring kunne være afgørende.

3. periode starter igen med BK Amager i teten. Dog er Stevnsgade nu begyndt at udrebounde BK Amager i begge ender af banen, hvilket senere får stor betydning. Emilie Fogelstrøm indleder perioden med en 3 point scoring, så BK Amager udbygger forspringet til 29-41 i den andet minut af 3. periode.

Efter en time-out midt i perioden kommer Stevnsgade pludselig ud med mere fart, mere beslutsomhed og med aggressivt og dygtigt reboundspil. Inden indgangen til sidste, nervepirrende og afgørende periode er stillingen 43-50 i gæsternes favør.

Den sidste periode skulle blive lige så dramatisk og spændende som forventet. Kampen havde indtil da været præget af et hav af turn-overs fra begge holds side. Begge hold sluttede da også kampen med ikke mindre end 23 turn-overs pr. hold. Stevnsgade pigerne spillede nu med fokus og med god fart i forsvar og angreb, mens gæsterne blev mere og mere frustrerede, som kampen skred frem.

Allerede efter 2 minutter havde Julie Forster med en 3 point scoring og Iben Soltau med en and-one scoring bragt balance i regnskabet til 49-50. I det 3. minut er stillingen 51-53, hvorefter der følger en næsten tre minutters scoringspause inden Iben Soltau udligner til 53-53 med fire minutter tilbage.

I slutfasen sidder Stevnsgade på reboundspillet, hvilket statistikken tydeligt viser med i alt 50 rebounds til hjemmeholdet (her af 18 angrebs rebounds) og 31 til gæsterne. I det syvende minut scorer Catharina Palm Jensen to point til en BK Amager føring på 53-55. Hallen koger af lyd, cheer og spænding.

Med 1 minut 40 sekunder tilbage bringer Stevnsgade sig foran med 59-55. BK Amager svarer igen på næste angreb og reducerer til 59-57. Med 51 sekunder tilbage bliver Gabi Nedic fejlet og får to straffer, hvoraf hun scorer på det ene til 60-57. Kampen er stadigt helt åben.

Med 28 sekunder igen når dramaet sit klimaks og kampen sin definitive afgørelse. BK Amagers Maris Roost Dinesen rebounder, men Stevnsgades Julie Forster stjæler med det samme bolden og får den ind til Iben Soltau, der bliver fejlet i scoringsforsøget af Emilie Keller. Efter følgende - mens BK Amagers coach Todd Anthony har kaldt time-out – bliver BK Amagers Maria Roost Dinesen ved med at skælde den ene dommer ud, da hun mener, at hun er blevet fejlet, da hun mistede bolden. Efter flere advarsler får hun en teknisk fejl. Det betyder med 28 sekunder igen, at Stevnsgades Iben Soltau får 4 straffer og Stevnsgade får boldbesiddelse bagefter fra midten på grund af den tekniske fejl.

Iben Soltau scorer på de tre til stillingen 63-57 og Stevnsgade har bolden på midten. Det ligner en afgørelse. Emilie Keller fejler hurtigt Sarah Eichler, som scorer på begge straffer til 65-57. I den anden ende brænder Emilie Fogelstrøm og fejler derefter med 12 sekunder igen Sarah Eichler, der scorer på det ene straffe til slutstillingen 66-59.

Stevnsgade er for alvor tilbage på basketball landkortet og skal i finalen om Danmarksmesterskabet møde vinderen af de seneste tre års mesterskab SISU.

Synd for de sønderknuste BK Amager piger, der inden slutspillet har været manges favoritter til at fravriste SISU titlen i år. Tak til BK Amager for to vanvittigt spændende semifinaler og tillykke til Stevnsgade pigerne.

For BK Amager scorede Keyona Bryant 15 point, Catharina Palm Jensen 14 (12 rebounds), Maria Roost Dinesen 9 (10 rebounds), Emilie Fogelstrøm 8, Emilie Keller 5, Ida Klussmann 4, Cecilie Fetterlein Overgaard 2 og Julie Kongeskov 2.

For Stevnsgade scorede Iben Soltau 19 point, (13 rebounds), Julie Forster 15 (20 rebounds), Sarah Eichler 14 (9 rebounds), Ida Tryggedsson Preetzmann 11, Pauline Schulz 5 og Gabi Nedic 3.