Nyheder

Ny gyser i Søndersøhallen

Der var meget på spil i søndagens bundopgør mellem hjemmeholdet Værløse og gæsterne fra Lemvig Basket.

Lemvig var på jagt efter at få de første 2 point på tavlen og Dameliga-debutanterne fra Værløse var ivrige efter at vise, at sejren i de to holds første opgør, ikke var en tilfældighed. På den måde fik begge hold, hvad de kom efter.

Når Værløse spiller sit bedste, kan de spille op med alle hold i Dameligaen. Men det er også tydeligt, at Værløses unge hold er et hold, der stadig leder efter sin endelige stil. 

Derfor har deres kampe det også med at svinge frem og tilbage. Ikke bare et point eller to, men gerne med både 10 og 20 points pludselige hop – og fald. Således også mod Lemvig. Værløse kom ud til kampen, fulde af energi og selvtillid. Hjemmeholdets skud gik i og forsvaret havde fuldstændigt styr på gæsterne, hvilket betød, at 1. quarter sluttede 22-12 i hjemmeholdets favør.

I anden quarter vendte billedet 180 grader, og det er bare at konstatere, at der ikke er mange steder i ”den virkelige verden”, der som i sportens, så hurtigt og ubarmhjertigt, afslører uheldige beslutninger… I løbet af små fire minutter havde Lemvig lukket hullet og tavlen viste 26-25.

At det lykkedes, kan Lemvig ikke mindst takke amerikanske Louisa Murphy for, som Værløse ikke var i stand til at finde et effektivt våben imod. Med 19 point fik hun med eftertryk vist, hvorfor hun er øjeblikkets nr. 2 på Dameligaens topscorerliste.

Efter pausen havde Lemvig for alvor fået blod på tænderne og der gik da heller ikke mere end et lille minut, før vestjyderne for første gang kunne bringe sig foran i kampen. Herfra var det en fuldstændig lige kamp, hvor ikke mindst Værløses Ellen Lykholt Svendsen og Lemvigs Deanna Mayza med henholdsvis 17 og 25 point kunne gå ud som to af kampens profiler.

Kampens sidste minut var af den slags, der vil få de fleste tilskuere til at vende tilbage til hallen. Uret viste 00:26 da Værløses Trine Drejer satte en 3’er og ændrede stillingen til 71-72. Fire sekunder senere trak Lemvig en fejl og scorede på det ene af de to straffe: 71-73. Tolv sekunder skulle der gå, før Sofie Ledou Axelsen gik til kurven, trak en fejl og imponerende koldblodigt scorede på begge skud: 73-73 med 10 sekunder tilbage… Fire sekunder skulle Lemvigs og kampens topscorer Deanna Mayza herefter bruge på en scoring og på at skaffe Lemvig deres første 2 point i tabellen. Fantastisk afslutning, der indeholdt alt det, som gør Basketball lidt mere underholdende end andre sportsgrene.

Topscorer for Værløse blev Ellen Lykholt Svendsen med 16 point og 2 assist, fulgt af Trine Drejer med 12 point og 6 assist.

For Lemvig – og kampen - blev det Deanna Mayza med 25 point og 5 assist, fulgt af Louisa Murphy med 19 point og 2 assist.

Næste gang Værløse skal i kamp er allerede på søndag den 3. december, hvor SISU kommer på besøg i Søndersøhallen.