Nyheder

Norsk besøg i Lemvig

Der var set frem til de to kampe mod Norge Øst og Vest i Lemvig, og det blev to kampe, som på hver sin måde blev spændende.

Lørdagens kamp mod Norge Øst var spillemæssig ikke nogen stor oplevelse, men til gengæld resultatmæssig tæt, og søndagens kamp mod Norge Øst var spillemæssigt langt bedre, men der var aldrig tvivl om, hvem der ville vinde.

Der er ingen tvivl om, at Norge Øst kom til Lemvig med mest rutine i form af spillere som blandt andre Tina Moen, Tori Halvorsen og den tidligere Lemvigspiller Tina Nesse. Især Tina Moen og Tina Nesse viste deres evner, og var i store dele af kampen en udfordring for Lemvig, od blev også deres holds mest scorende spillere med 28 og 18 point.

Kampen blev præget af de hold, som havde vanskeligt ved at finde koncentrationen. I kampens start betød det mange misbrugte skud af Lemvig og en stribe turn-overs af Norge Øst. Det gav samlet set en lav score, som efter 4 minutter blot var 4-4. Det er Lemvig som først finder fokus, og Joanna Miller, Ivana Udovalieva og Nanna Hansen kan i fællesskab bringe Lemvig foran 15-8 med 1½ minut tilbage af første periode. I slutningen af perioden når Norge Øst at pynte lidt på stillingen til 15-10.

Norge Øst starter anden periode bedst, og 8 point i træk af Tina Nesse er med til at bringe stillingen på lige igen med 22-22. Igen svigter koncentrationen hos Lemvig, og kampen er lige indtil de sidste minutter af perioden, hvor Lemvig igen trækker fra til en pauseføring på 36-26.

Anden halvleg former sig i store træk som den første. Norge Øst indhenter værternes føring, så kampen igen er helt lige, men så vågner Lemvig igen op og bygger en ny føring op. I anden halvleg er det især Tina Moen fra Norge Øst og Joanna Miller fra Lemvig som sørger for at kampen er lige. De to score størstedelen af deres holds point. Flere gange har Lemvig muligheden for at lukke kampen, men den berømte sæk bliver aldrig lukket og derfor er kampen tæt helt til det sidste. Men det bliver Lemvig som løber med sejre på 72-68 til sidst.

Lemvigs point: Joanna Miller 27p, Ivana Udovalieva 17p, Emily White 13p (10 reb), Nanna Hansen 7p, Helle Kristiansen 5p og Okako Adika.

Topscorer Norge Øst: Tina Moen 28p og Tina Nesse 18p

Søndagens kamp blev spillemæssigt en bedre oplevelse, og allerede fra kampens start var der mere tempo og intensitet. Både Lemvig og Norge Vest var effektive på deres skud. Lemvig får først fat forsvarsmæssigt, og det omsættes til gode point på fast break, og en føring efter første periode på 26-17.

I anden periode går spillet mere i stå, og der bliver længere mellem pointene. De to hold følges ad, og det betyder også at hjemmeholdet fastholder en føring på omkring 10 point perioden igennem.

10 point er også afstanden mellem holdene ved halvleg hvor Lemvig er foran 42-32. Efter pausen holder Lemvig et fastere greb om kampen, og udbygger føringen. Joanna Miller går igen forrest, men Okako Adika og Emily White viser også gode prøver på deres styrker.

Som kampen skrider frem mister Norge Vest samtidig energi, og Lemvig bliver ikke på noget tidspunkt sat under pres igen. Det giver også anledning til, at Lemvig kan give debut til de unge spillere Louise Sørensen og Oto Adika. De slipper godt fra deres første minutter på liganiveau, og Lemvig kan som helhed være indsatsen bekendt, og så ud til at være klar til den kommende uges to vigtige kampe mod Stevnsgade Superwomen.

Lemvig vinder fortjent 81-55, men Norge Vest viste ind i mellem godt spil. De manglede desværre både fysisk styrke og bredde til at følge med hjemmeholdet set over hele kampen, men det nye Dansk-Norske tiltag er bestemt et positivt bidrag til damebasket.

Lemvigs point: Joanna Miller 23p, Okako Adika 20p (19 reb), Emily White 18p (11 reb), Helle Kristiansen 9p, Ivana Udovalieva 7p (5 as), Medina Dedic 2p, Nanna Hansen 2p

Topscorer Norge Vest: Solveig Middelstveit 20p