Nyheder

Lige kamp i 3. quarters i Søndersøhallen

Så kom sæsonen også i gang for Blue Hawks - Værløses elitedamer - der for en uge siden sad over i første spillerunde.

To ting stod hurtigt klart: Værløses unge hold havde debutnerver og det havde BK Amager ikke.

Nå ja, faktisk tre ting. For den lange kø ved kage- (hjemmebag!) og kaffeboden, var det perfekte udtryk for, at lørdag eftermiddag er et rigtig godt tidspunkt at spille på, hvis man vil have tilskuere i hallen. Og hvem vil ikke det? Og de +100 tilskuere fik, hvad de kom efter, hvad enten det var kage eller basketball fra øverste hylde.

BK Amager lagde ud som lyn og torden, hvilket i nogen grad tog hjemmeholdet på sengen. Værløse bragte sig foran 3-0, men herefter så de forsvarende Danmarksmestre fra den lufthavnsnære klub sig ikke tilbage. Ikke i første quarter i hvert fald, hvor specielt gæsternes og kampens topscorer Ena Viso boltrede sig, og nærmest lagde både 2’ere og 3’ere i efter behag. Værløse halsede konsekvent et skridt eller to efter, og ingen kunne for alvor sætte en finger på, at tavlen viste 11-34 i Amagers favør efter de første ti minutter.

Men headcoach Thomas Hemmingsen brugte den korte pause godt, for i de sidste tre quarters var det som om, at Værløse havde smidt de værste nerver og kom langt bedre ind i kampen. Ja, faktisk så godt, at 2. quarter blev vundet med 22-18 og holdende kunne gå i omklædningsrummet med stillingen 33-52 på tavlen.

Anden halvleg blev en ganske lige affære, fysisk, til tider hårdt spillet, og præget af mange fejl. Det er tydeligt, at det er tidligt på sæsonen og placeringer og afleveringer sidder ikke altid lige i skabet. Til gengæld var det godt at se, at begge hold brugte bænken bredt – en bænk, der i parentes bemærket virkede stærkere for begge hold end i sidste sæson.

BK Amagers sejr var aldrig i fare. Så meget desto større var fornøjelsen ved at se de unge Værløse-spillere gå til kampen, som var sejren rent faktisk indenfor rækkevidde.

Set gennem denne skribents neutrale hjemmebanebriller, bør nogle af spillerne – ud over Amagers Ena Viso – fremhæves; Sofie Ledou Axelsen, der spillede sin første kamp efter et års pause som følge af en knæoperation, Sofie Hauge der i lange perioder holdt Amagers amerikaner Ruth Sherill i et jerngreb og Emilie Ravn der med tre 3’ere og to 2’ere fik vist sig frem fra sin bedste side. Alle tre er i øvrigt kun 19 år gamle.

Nøjes vi med at kigge på 2., 3. og 4. quarter spillede de to hold 55 – 52 i hjemmeholdets favør. Men da vi jo nok er nødt til at tælle alle 4 perioder med, er det blot at konstatere, at Danmarksmestrene så tidligt på sæsonen, var for stor en mundfuld for det unge Værløse-hold, der måtte se sig slået – overbevisende og fortjent - med 66 - 86.

Topscorere for de to hold blev Trine Drejer for Værløse med 16 point og 2 assist, og for Amager Eno Viso med 21 point og 3 assist.

Næste gang de to hold skal i kamp, er for Værløses vedkommende på onsdag den 9. oktober , når de skal til SISU, mens Amager den 12. oktober møder SISU på hjemmebane.