Nyheder

Lige kamp endte med Falcon-sejr i Værløse

Det lykkedes ikke for Værløse at slå Falcon i den ordinære turnering, men det havde coach Eugenio Rodriques og hans noget skadesramte trup, tænkt sig at ændre på her i play off kampene.

Det lykkedes bare ikke, og Falcon kunne tage hjem til Frederiksberg med en 54 – 45 sejr i bagagerummet.

Værløse tog sig smukt ud på, hvad der lignede en af årets første rigtige forårsdage, da Falcon kom på besøg i Søndersøhallen. Og inde i hallen sørgede det eksorbitante kagebord for, at i hvert fald tilskuerne ikke behøvede at gå sukkerkolde.

På banen blev der fra start brændt kalorier af. Det var en underholdende kamp i højt tempo. En intens og fysisk kamp, men også en ganske fair spillet kamp, hvilket et usædvanligt beskedent antal fejl vidner om. 13 til Værløse og 12 til Falcon.

Det blev en meget lige kamp, hvor holdende, med skiftende føringer, fulgtes ad hele vejen indtil de sidste 3-4 minutter. Ved halvleg førte Falcon med to (24-26) og ved indgangen til fjerde quarter var føringen på helt åbne 3 point.

Den afgørende forskel på de to hold, lå ikke mindst i skudprocenterne. Hvor Værløse i den seneste kamp mod Aabyhøj havde knap 42 pct på tre’erne, var tallet i dag 11,5, eller 3 fuldtræffere ud af 26(!). Falcon derimod ramte 6 ud 18, eller 33,3 pct. Ikke vildt imponerende, men alligevel nok til på kritiske tidspunkter af kampen at trække lidt fra.

I det hele taget var det som resultatet viser, en ganske point-fattig kamp. Til gengæld fik de fleste spillere mulighed for at komme på tavlen, hvilket betød, at der for Værløses vedkommende kun krævedes 9 point for at kunne kalde sig topscorer. Det var der så hele tre der gjorde: Katrine Klint, Safia Sheikh og Janet Hatfield.

I modsatte ende var det ikke mindst trekløveret Elisabeth Brynaa Hansen (17 p., 4 ass.), Sofie Vincent (10 p., 1 ass.) og Simona Bartkova (8 p., 2 ass.) der gav værterne problemer. Simona Bartkova viste igen, hvorfor hun befinder sig på ligaens Top 10 over de bedste reboundere. Med dagens høst på 15 rebounds, er det en plads hun beholder.

Den meget lige kamp betyder, at der er lagt op til et helt åbent returopgør, uden nogen forhåndsfavorit, når Værløse allerede i næste weekend kommer på besøg hos Falcon. Bliver kampen ligeså underholdende som dagens, fortjener den at mange københavnere kigger forbi.

Topscorer for Værløse blev Katrine Klint, Safia Sheikh og Janet Hatfield, alle med 9 point. For Falcon blev det Elisabeth Brynaa Hansen med 17 point, der dermed også blev kampens topscorer, og Sofie Vincent Nielsen med 10 point.

Referat  skrevet af Tom Espensen