Nyheder

Lemvigsejr giver bredde i toppen

Søndag eftermiddag var der topkamp i Lemvig mellem to af dameligaens varmeste medaljekandidater. Stevnsgade SuperWomen havde taget turen vestpå, og gik efter revanche efter et smalt nederlag i sæsonens første opgør mellem de to hold. Superkvinderne fra Stevnsgade gik da også ind til kampen med selvtillid efter fire sejre i træk siden nederlaget på eget gulv til Lemvig, men kampen gik ikke helt som københavnerne havde håbet.

Helt som ventet blev det en jævnbyrdig kamp, og det kunne ses både på pointtavlen og i statistikken, og det er ikke fordi, det er imponerende tal man finder i statistikken. Det skyldes i høj grad, at begge hold havde svært ved at finde vej til kurven, hvilket gav en lav score og lave skudprocenter.

Til gengæld gav det spænding og intensitet, for begge hold kæmpede med hver deres styrker for at få det afgørende overtag i kampen. Lemvig forsøgte at udnytte et fysisk overtal, og holde tempoet nede, mens Stevnsgade gjorde sit bedste for at tvinge tempoet op og få fordel af deres hurtige og boldsikre guards.

Ingen af holdene fik på noget tidspunkt så stort udbytte af styrkerne, at det gav noget afgørende forspring, og periodecifrene 11-10, 19,16, 14-13 og 18-14 viser tydeligt, at det hele vejen igennem var tæt.

Samtidig fortæller tallene, at Lemvig hele vejen gennem kampen, kom en anelse bedre gennem perioderne end Stevnsgade, og derfor er sejren på 62-53 også fortjent. Når den store forskel på holdene ikke kan findes i spillet og effektiviteten, så kan den måske findes i de små detaljer gennem kampen, som f.eks. at Stevnsgades Katrine Dyszkant tidligt kommer i fejlproblemer.

Sejren til Lemvig betyder, at Dameligaen har en meget bred top. Fire hold ligger lige med fire sejre og to nederlag, og de har oven i været flittige til at slå hinanden på kryds og tværs. Frem til de næste kampe, kan Lemvig glæde sig over at være bedst indbyrdes af de fire hold og dermed indtage førstepladsen, dertil kan vestjyderne glæde sig over, at have to sejre over Stevnsgade og dermed være bedst, hvis de to hold slutter lige i grundspillet.

Lemvig og Stevnsgade er begge i kampe igen i den kommende weekend, og så kan der igen være byttet rundt på meget i tabellen.

Lemvigs point: Kaitlyn Mathieu 19p, Gillian Abshire 14p, Victoria Waldner 10p (16 reb), Ivana Udovalieva 9p, Okako Adika 5p og Reka Fejes 5p

Stevnsgades point: Ida T. Preetzmann 12p, Maja Gerlyng-Hansen 11p, Katrine Dyszkant 9p, Anna Sofia Astrøm 8p, Elisabeth Brynaa 8p, Alberte Dokkedal 3p og Mie Ceccardi 2p