Nyheder

Lemvig tager sejr over skadesramt Superwomen mandskab

Stevnsgade SuperWomen var lørdag eftermiddag værter for Dameligaens første opgør for Lemvig Basket og Stevnsgade. Der var set frem til mødet mellem på papiret to meget stærke trupper.

Lemvig med frygtindgydende højde og drøjde i form af bl.a. 5 nye udenlandske spillere – Reka Fejes fra Ungarn, Silvia Fortunato fra Portugal, Gilian Abshire fra USA, Kaitlyn Matthieu fra USA og Victoria Waldner fra USA - velkendte Ivana Udovalieva og flere talentfulde danske spillere.

Stevnsgade SuperWomen har også forstærket deres trup fra sidste sæson i form af en række danske topspillere – Maja Gerlyng, Elisabeth Brynaa Hansen, Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant, Milla Åbling og svenske Sofia Åström.

Desværre for opgøret var Stevnsgade SuperWomens skadesliste alenlang. Hele 8 spillere sad ude med skader og det kan selv et bredt hold som Stevnsgade ikke undgå at mærke.

Første periode
Kampen blev skudt i gang i en rigtig pæn besøgt Nørrebrohal med Lemvig som de toneangivende fra start. De startede med en line-up, hvor de havde 4 spillere, der var højere end nogen i Stevnsgades trup og kom foran efter blot 1:30 med 0-6, som i løbet af det næste minut blev til 3-10. I Indledningsfasen ramte Lemvig deres skud, det gjorde værterne ikke.

Fra 7-10 med 5:01 igen var Lemvig igen bedre angrebsmæssigt og kunne bringe sig foran inden perioden løb ud med 10-17. Trods 10 point bagud var der i Stevnsgade lejren dog fortrøstning, idet man havde ret nemt ved at komme til gode chancer, de blev bare ikke udnyttet. Det viste sig at skulle blive resten af kampens tese.

Anden periode
Lemvigs Reka Fejes, som var meget træfsikker i dagens opgør på lange 2´ere og 3´ere, nåede at bringe Lemvig foran 7-19 inden Stevnsgade med aggressivt forsvar kom i gang med at presse Lemvig til flere dårlige beslutninger og turn-overs. Lemvig gik så over i en zone, hvilket gjorde det svært for værterne at tage bolden til kurven. Så efter 2:20 havde Lemvig stadigt godt fat i kampen med en 14-25 føring.

Alberte Dokkedal tager stort ansvar angrebsmæssigt og er stærkt medvirkende til at Stevnsgade efter 4:20 haler ind på Lemvig, der nu fører 22-25. Kampen virker pludselig åben igen.

Efter 4:20 er der en periode, hvor Stevnsgade SuperWomen spiller godt, solidt og aggressivt forsvar og faktisk kommer til mange chancer i den anden ende af banen, men der mangler lige det sidste fingertouch – bolden vil ikke i kurven. Samtidig udnytter Lemvig ikke, den fordel, at de er meget større end Stevnsgade. Der byttes point til 25-29 med 4 min igen.

Men derefter tager Lemvig igen teten med gode assists af en kampens bedste spillere Ivana Udovalieva og bringer sig foran med 32-41 inden pausen. En rigtig underholdende periode med masser af godt forsvars og angrebsspil fra begge sider ender 22-24.

Tredje Periode
Ingen af de to hold, behøver at væres ærligt stolte af denne periode, der er præget af turn overs til Lemvig, fremprovokeret af godt forsvarsspil fra Stevnsgades side og brændte Stevnsgade chancer.

Begge hold har lave scoringsprocenter og perioden ender da også med lav score 12-12, hvilket gør, at der er 9 points forskel inden sidste og afgørende periode. Stillingen er 44-53.

Fjerde periode
Med points af Alberte Dokkedal og en 3´er af Hanna Sheikh så er stillingen 48-53 kort inde i sidste periode. Stevnsgade pigerne får færten af en mulig sejr, men igen er skudprocenterne ikke gode og med et par hurtige 3´ere af Medina Dedic og Ivana Udovalieva bringer Lemvig sig i front 48-60 efter blot 2:30.

Lemvig holder afstanden resten af kampen og vinder fortjent kampen 59-72. Sidste periode ender 15-19.

Ser man på statistikken er det værd at bemærke, at Stevnsgade SuperWomen på 2 point skud kun rammer 33% (Lemvig 40%) og på 3 point skud kun rammer på 22% (Lemvig 40%). Overraskende tager Stevnsgade flere offensive rebounds end Lemvig. På turn over siden har Lemvig 23 mod Stevnsgades 15.

Efter kampen udtrykte de to coaches fra Stevnsgade Igor Gavrilovic og Nadeem Ahmad tilfredshed med indsatsen og ser frem til de kommende kampe, når de skadesramte spillere er klar.

Hos Stevnsgade skal fremhæves Alberte Dokkedal med 23 point (50%), 8 rebounds og 2 steals samt pointguard Sofia Åström, der gjorde det rigtigt godt i begge ender af banen. Trods det at hun måske var kampens mindste spiller tog hun 7 rebounds. Hanna Sheikh scorede 15 points og tog 7 rebounds.

Hos Lemvig var Ivana Udovalieva ikke alene topscorer med 18 points, men hun havde imponerende 7 assists og må blive nævnt som kampens spiller. Reka Fejes virkede utrolig sikker i sine afslutninger – hun bliver spændende at følge i denne sæson. Hun scorede 16 point (50% på 2´ere og 100% på 3´ere) og tog 7 rebounds. Kaitlyn Mathieu scorede 14 points (46%) og tog 7 rebounds.