Nyheder

Lemvig tager første stik i semifinalerne

Den første DM-semifinale mellem Hørsholm 79ers og Lemvig Basket blev først afgjort i de allersidste sekunder af to straffekast fra Lemvig efter Hørsholm havde to chancer for at vinde kampen eller udligne indenfor de sidste 15 sekunder. I stedet tog Lemvig en vigtig udebanesejr på 73-78 i den første af op til fem semifinaler.


Hørsholm spillede bedst i den første del af kampen og da Frederikke Mollerup med 13 minutter igen gjorde det til 49-35, kunne kampen godt se afgjort ud. Det erkendte Lemvigs træner, Peter Jensen, da også:

-Vi er både heldige og dygtige i den her kamp. Hørsholm spiller klart bedst i 25 minutter, mens vi så har de sidste 15, sagde vestjyden. Jeg troede ikke, vi ville vinde, da vi kun havde scoret 35 point midt i tredje periode, men så scorer vi over 40 de sidste minutter, og det burde egentligt være umuligt.

Hørsholms træner, Roberto Velosa, var utilfreds med detaljerne i spillet, men godt tilfreds med indstillingen:

-Vi tager simpelthen for dårlige beslutninger, da kampen skal afgøres. Vi spiller rigtigt godt forsvar det meste af kampen, men laver offensive fejltagelser, der lader Lemvig komme tilbage i kampen. Derefter forsøger vi at hente alt tilbage igen lynhurtigt, og så laver vi fejl i forsvaret også.

Kampen vendte da Lemvig på fire minutter hen over slutningen af tredje periode og starten af fjerde vandt de sidste tre minutter af tredje periode med 26-4. Hørsholm havde tre mistede bolde og nogle skæve skud og samtidig scorede Lemvig på ti af tolv angreb.

Nu var hjemmeholdet bagud 52-58 og resten af kampen formede sig som en jagt. Hørsholm kom tættere på hvorefter Lemvig, oftest med Natalie Day eller Joanna Miller i spidsen igen trak fra. De to amerikanere var totalt dominerende og med henholdsvis 24 og 33 point havde de en kæmpe andel i vestjydernes sejr.

Flere gange kom Hørsholm helt tæt på og var kun bagud med et enkelt point og den sidste gang det skete, var med kun 56 sekunder igen af kampen, da Amalie Bonde scorede en tre-pointer, som fik de knapt 200 tilskuere op af stolene.

Lemvig spillede nu et langt angreb som sluttede med et misset skud fra Okako Adika og en Hørsholm rebound, hvor Amalie Bonde straks blev fejlet og Roberto Velosa valgte at kalde spillerne ind til en timeout med 33 sekunder igen. Ud af timeouten spillede forsøgte Hørsholm at finde store Joy Burke tæt på kurven, men bolden endte ved Maja Gerlyng som drivede hårdt til kurven og fik afsluttet på trods af hård kontakt fra Okako Adika. Bolden trillede af kurven og dommerne vurderede ikke at kontakten var hård nok til en fejl i sidste minut af en semifinale, så bolden endte på Lemvighænder.

Joy Burke begik sin femte og sidste fejl, da hun fejlede for at stoppe tiden og Hørsholms højeste spiller måtte forlade banen med 21 sekunder igen. Lemvig smed imidlertid bolden væk på indspillet og Hørsholm fik endnu en chance for at score ved Amalie Bonde, der dog ramte ved siden af med sit layup med 15 sekunder igen.

Hørsholm fejlede nu Natalie Day, som sikkert satte to straffekast til 73-76. Lemvig var endnu ikke i holdfejl, så hvis de begik en fejl, der ikke var i skudforsøg, ville Hørsholm få bolden til indkast. Det benyttede de sig af to gange i de næste sekunder, hvilket tvang Hørsholm til at forsøge at bygge spillet op igen, men med kun 11 sekunder tilbage af kampen.

Først var det Line Piechnik, der blev fejlet og derefter var det Frederikke Mollerup, der forsøgte at skyde hurtigt, og blev fejlet samtidig, men her vurderede dommerne, at fejlen blev begået inden skuddet, så Hørsholm måtte igen aflevere bolden ind med fem sekunder igen. Frederikke Mollerup fik bolden igen og sendte et desperationsskud afsted, der gik over kurven. Det havde nu kun kosmetisk betydning at Lemvig ramte to straffekast med 0,2 sekunder igen og tog en 73-78 sejr med hjem.

Efter kampen sagde Hørsholms serbiske stjernespiller Ivana Jovanovic, at det var en af de hårde kampe at tabe:

-Vi missede en kæmpe chance i den her kamp. Vi havde chancen for at tage en vigtig føring i serien, men i stedet skal vi nu til Lemvig og vinde mindst en kamp. Jeg vil ikke sige, at vi smed den væk, men vi skulle have lukket kampen, da vi var meget foran i tredje periode.

Kampens topscorere var Joanna Miller med 33 og Natalie Day med 24 for Lemvig, mens Joy Burke, Ivana Jovanovic og Frederikke Mollerup alle havde 13 for Hørsholm.

Næste kampe er i Lemvig onsdag kl. 19 mens kamp tre er i Hørsholm lørdag kl. 16:15.