Nyheder

Lemvig satte sig på 3. pladsen i gruppe 1

Med en sejr på 70-61 over Hørsholm 79ers satte Lemvig Basket sig på 3. pladsen i gruppe 1 af Dameligaens mellemspil.

Sejren på 9 point var stor nok til at gøre Lemvig bedre end Hørsholm i det indbyrdes regnskab, da Hørsholm blot vandt med 5 point i holdenes første opgør.

Begge hold mangler ganske vist stadig at spille en kamp, men der kan ikke længere ændres på rækkefølgen mellem holdene.
 Onsdagens kamp bar præg af, at holdene har et tæt program, og at kampene efterhånden begynder at få stor betydning, og de mange tilskuere blev da også vidner til en rodet start på kampen, hvor mange bolde blev smidt væk, og mange afslutninger misbrugt. Holdenes vanskeligheder med at score var tydelige med stillingen 6-2 efter fem minutters spil, men så fik Lemvig lidt bedre træfsikkerhed og kunne rykke fra til en føring på 11-6.

Desværre for hjemmeholdet blev der stadig smidt for mange bolde væk, og det udnyttede gæsterne til at reducere afstanden til 11-10, og derfra satte Hørsholm sig på resten af perioden, som meget sigende blev afsluttet med scoring på buzzeren til 13-20.
 

Hele 11 turn-overs blev Lemvig noteret for i kampens første periode, og desværre fortsatte tendensen i starten af anden periode, som dog pointmæssig var jævnbyrdig. Det er Hørsholm som fastholder initiativet i spillet, og det stresser hjemmeholdet i angrebet. Det lykkes Lemvig at få lukket bedre af i forsvaret, og det betyder, at afstanden mellem holdene langsomt svinder ind. Raven Berry er dygtig til at udnytte sin fysik, og det giver problemer for Hørsholm, men succes for Lemvig, der spillemæssigt kommer bedre og bedre med. Med to minutter igen af perioden er Hørsholms føring kommet ned på 2 point, 27-29. Begge hold får scoret en enkelt gang mere, og Hørsholm kan gå til halvleg med en smal føring på 29-31, og Lemvig med en fornemmelse af, at man stadig er inde i kampen trods spillemæssige problemer. 

Spillet er igen jævnbyrdigt fra starten af tredje periode, men det lykkes Lemvig at generobre føringen ved 36-35. Desværre for hjemmeholdet misbruger der efterfølgende et par muligheder, og det er Hørsholm hurtige til at udnytte og sørge for ny luft med en føring på 36-40. Helle Kristiansen giver nyt håb for værterne med 3 point, og kort tid efter er det Ivana Udovalieva som er træfsikker med 3 point, og så er det pludselig Lemvig, som har fået luft med en føring på 46-40. Men Hørsholm giver ikke op, og kæmper sig tilbage igen med høj effektivitet i angrebet. De kommer dog ikke tættere på end 48-47, og da Tina Nesse rammer en 3er på buzzeren, er det Lemvig som kan slutte bedst og sikre sig en føring på 53-47 inden sidste periode. 

De sidste 10 minutter starter lige så rodet, som kampen begyndte, men Lemvig holder fast i føringen. Men netop, som man fornemmer kampen har fundet sin afgørelse, viser Hørsholm, at de har nogle af ligaens skarpeste skytter. TO 3ere af Fie Mollerup og Emilie Schirmer bringer gæsterne ind i kampen igen, og Lemvigs føring er nu blot på 57-55. Emily Hatch og Tina Nesse sørger for at holde hjemmeholdet i gang, og afstanden udbygges igen til 6 point, 61-55. Med mindre end tre minutter igen, rammer Helle Kristiansen sin fjerde 3er og øger afstanden til 64-57, og det kommer gæsterne ikke tilbage fra igen, og selvom de kæmper for at begrænse nederlaget, så kan Lemvig fejre en vigtig sejr på 70-61, sammen med tilskuerne, hvoraf mange kom fra Lomborg Gymnasik- og Idrætsefterskole, som netop har startet samarbejde med Lemvig Basket om et tilbud til nuværende og kommende elever. 

Både Lemvig og Hørshom skal i den kommende uge spille kvartfinaler. Hørsholm skal møde Stevnsgade, mens det stadig er helt åben, om Lemvig skal op mod Åbyhøj, Værløse eller Falcon. 

Lemvigs point: Raven Berry 20p (14 reb), Helle Kristiansen 14pEmily Hatch 11p (13 reb), Tina Nesse 11p, Ivana Udovalieva 8p (5 as) og Okako Adika 6p

Hørsholm 79ers point: Ivana Jovanovic 20p, Anne Deleuran 9p, Frederikke Mollerup 9p, Line Piechnik 8p, Maja Gerlyng-Hansen 7p, Amalie Bonde 3p, Emilie Schirmer 3p og Sigrid Vange 2p