Nyheder

Lemvig fik første sejr

De seneste par kampe har Lemvig været tæt på sæsonens første sejr, og søndag kom den så endelig, da BMS Herlev Wolfpack blev besejret med 79-76.

Det er blot få uger siden holdene sidst mødtes, og her blev det en sikker sejr til BMS Herlev. Siden har Lemvig vist spillemæssig fremgang fra kamp til kamp, og det var en stor forløsning for vestjyderne endelig at få en sejr.

Som i de seneste kampe Lemvig har spillet blev det et tæt opgør, hvor afstanden mellem holdene aldrig var større end 10 point. Denne gang lykkedes det så Lemvig at holde fast i føringen, selv om det holdt hårdt til sidst.

Kampen blev spillet i et højt tempo og med stor intensitet, hvilket så ud til at være mest til fordel for BMS Herlev.

I starten af kampen er det høje tempo og med til, at begge hold smider mange bolde væk og at scoren er lav. Efter seks minutter er stillingen 9-8, og først i de sidste tre minutter får holdene gang i scoringen. BMS Herlev slutter perioden med scoring i sidste sekund og en føring på 18-21.

Gæsterne starter også anden periode bedst, og viser mere aggressivitet. Det betyder også at der dømmes flere fejl på BMS Herlev, og det begrænser udbyttet, så Lemvig alligevel hænger på. Det skyldes også at Sofia Paska melder sig ind i kampen og for alvor tager hul på de i alt 31 point, hun når op på i kampen. De to hold følges ad gennem perioden, hvilket også betyder at BMS Herlev holder fast i føringen, som ved halvleg er på 38-40.

Tredje periode starter intenst og det er Lemvig, som virker mest klar. Hurtigt overtager hjemmeholdet føringen og der bliver taget godt initiativ i begge ender af banen. Lemvig udbygger de følgende minutter føringen til 57-47, inden BMS Herlev får stabiliseret spillet og til sidst henter lidt ind igen, så afstanden er 62-55 inden sidste periode.

Der skal kun gå to minutter af fjerde perioden inden gæsterne har lukket hullet og stillingen er 62-60. Det giver bekymring på vegne af hjemmeholdet, men Lemvig viser, at når spillet ikke er pænt, så kan må man kæmpe sig til pointene. Spillet er rodet for begge hold, men BMS Herlev virker mere i kontrol end Lemvig. Ingen af holdene får et afgørende overtag og med fire minutter tilbage er alt helt lige med 66-66.

Holdene bytter point, men en 3er giver BMS Herlev en føring på 70-71. Lemvig giver ikke op, og syv point af Sofia Paska er med til at bringe føringen tilbage til Lemvig, som kommer på 77-73. Det er tydeligt at Lemvig gerne vil afgøre kampen tæt på kurven, mens BMS Herlev satser på skudene fra distancen, hvor især Emilie Gudmand Larsen er skarp med sine i alt seks 3ere i kampen.

I kampens sidste minut presser begge hold på for at få sejren. Lemvig holder fast i føringen med 77-76, og 2 point af Cristina Pages udbygger til 79-76.  BMS Herlev gør et sidste forsøg, men i to omgange misbruger de fra 3-pointlinjen og så kan Lemvig spille kampen ud og fejre sæsonens første sejr.

Lemvigs point: Sofia Paska 31p (13 reb), Julia Pöcksteiner 16p, Kali Köenig 16p, Cristina Pages 8p, Madison Dackin 8p

BMS Herlevs point: Emilie Larsen 25p, Ellen Marie Iversen 18p, Katrine Jessen 11p, Luka Lachenmeier 9p. Thea Mikkelsen 5p, Laura Ziegler 4p, Caroline Rasmussen 2p, Cecilie Jessen 2p